Uskoro bi iPhonei mogli potpuno zamijeniti vaša Windows računala!

Microsoftov neuspjeh da uspostavi Windows na mobilnim platformama jedan je od njihovih najvećih podbačaja, ali tvrtka spremno nudi mnoge svoje usluge na iOS-u i Androidu. Sljedeći korak u tom procesu je lansiranje nove višeplatformske Windows “aplikacije” koja prikuplja brojne Microsoftove usluge u oblaku i omogućuje streaming Windowsa s udaljenog računala.

Microsoft je pokrenuo pretpreglednu verziju aplikacije koja omogućuje pristup temeljen na oblaku većini Windowsa na računalima, web preglednicima i Appleovim sustavima. Ovo se može smatrati ponovnim pokušajem uvođenja Windowsa u mobilni prostor ili nagovještajem moguće budućnosti operativnog sustava temeljene na oblaku.

Windows aplikacija uključuje Azure Virtual Desktop, Windows 365, Microsoft Dev Box i Remote Desktop Services, prenoseći ove usluge s računala u cloudu koje pokreće Windows.

Za pristup verziji za Windows korisnici mogu koristiti aplikaciju Windows 365 i aktivirati opciju “Pregled” na vrhu prozora. Korisnicima Maca, iPhonea i iPada aplikacija je dostupna putem TestFlighta, dok se web verziji može pristupiti putem Microsoftove web stranice .

Nakon pokretanja aplikacije Windows, korisnici bi trebali vidjeti popis dostupnih uređaja, kao što je računalo u oblaku ili udaljena radna površina, na glavnom zaslonu. Upozorenje je da se trenutno dostupne opcije za svaku aplikaciju razlikuju ovisno o platformi. Većina funkcija Microsoft 365 operativna je u svim verzijama aplikacije, ali neke značajke Azure i Dev Box, osobito one koje se odnose na uređivanje datoteka, još nisu dostupne na svim platformama.

Nadalje, korisnici mogu slobodno mijenjati postavke prikaza Windows aplikacije. Podržava više monitora, prilagođene rezolucije, dinamičku rezoluciju i skaliranje rezolucije, te bi u kombinaciji sa docking uređajem mogla potpuno zamijeniti vaše računalo. Aplikacija je također kompatibilna s perifernim uređajima kao što su web kamere, zvučnici, vanjska pohrana i pisači. Početni skup značajki, zajedno s optimizacijama za Microsoft Teams, primarno se fokusira na remote rad.

IZVOR

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx