Upravljanje Range Roverom putem telefona možda je bliže nego što mislite

Jaguar Land Rover razvija tehnologiju za upravljanje automobilom putem pametnih telefona. Dok ste van automobila trebali bi biti u mogućnosti upravljati automobilom malom brzinom (do 6 km/h) da bi mogli što bolje savladati neku kompliciranu situaciju ili prepreku kao npr. prepreke na putu koje bolje vidite s izvana, izlaz iz zagužvanog parkinga, precizno približavanje itd. Trenutno se svakom kontrolom u automobilu treba ručno upravljati ali se u kompaniji nadaju da će biti u mogućnosti razviti neki autonomni sustav koji će pritiskom na jedno dugme biti u mogućnosti sam zaobići prepreku ili npr. izaći iz garaže.

Koliko ćemo morati čekati ovo pitate se? Točan vremenski okvir ne znamo ali moglo bi biti uskoro ili barem u bližoj budućnosti. Kompanija već ima Range Rover Sport testni model koji se može sam okrenuti za 180 stupnjeva koristeći senzore koji očitavaju slobodni prostor, a u planu je i “solo” model koji će biti u mogućnosti sam se nositi s bilo kakvom situacijom.

Pogledajte video da vidite kako izgleda upravljanje Range Roverom putem smartphone-a.

https://www.youtube.com/watch?v=QjJ2wKCMq5w#t=74

 

Izvor 1, Izvor 2

 

 

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx