Umro izumitelj e-maila Ray Tomlinson

Ray Tomlinson ili punim imenom Raymond Samuel Tomlinson umro je u 74 godini života od posljedica srčanog udara. Cijeli svijet će ga najviše će ga pamtiti kao izumitelja e-maila, a prvi je poslan još davne 1971. godine. U to doba e-mailovi su se mogli razmijenjivati samo između osoba koje su koristile isto računalo, a Tomlinson je dizajnirao prvi sustav koji je bio u stanju poslati e-mailove na drugi host (user@host – današnji oblik bilo koje mail adrese). Time je naravno popularizirao i “@” simbol koji je danas naširoko korišten.

Tomlinson je rođen 1941. u Amsterdamu, New York, a diplomirao je na MIT-u 1967. godine. Prvi e-mail poslan je 1971. godine kada je radio kao inženjer za Bolt, Beranek & Newman, kompaniji koja je odigrala ključnu ulogu u razvoju ARPANET-a. Tomlinson je ne sjeća što je bilo napisano u prvom e-mailu: “testne poruke bile su u potpunosti zaboravljive, pa sam ih stoga i zaboravio” rekao je jednom prilikom.

ray tomlinson 3

Za svoj rad dobio je više priznanja, a  2012. godine uvršten je u “Internet Hall Of Fame”.

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Na istu temu...

Nema ničega! Još...

Izgleda da o ovome još nismo pisali. Ali hoćemo!

Društvene mreže

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx