Ukrali telefon, pa ga sa razočaranjem vratili nazad


Zamislite da lopovi ukradu vaš pametni telefon, ali ga vam nakon toga vrate jer nije iPhone. Ne nije riječ o nikakvom skeču več o neobičnom događaju koji je zabilježen Washingtonu, gradu koji se suočava s ozbiljnim problemom kriminala i krađe automobila. Situacija je postala toliko ozbiljna da je policija počela dijeliti AirTag uređaje građanima kako bi im pomogla u pronalaženju ukradenih vozila.

Prema izvješću supruge žrtve pljačke, nakon što je izašao iz automobila, dvojica naoružanih muškaraca s maskama prišla su mu i zahtijevala predaju svega što ima u džepovima. Nemoćan pred oružjem, muškarac im je predao ključeve automobila, novčanik i telefon koji su mu bili u džepu.

Nažalost, par je ostao bez svog automobila jer su lopovi sjeli u njega i pobjegli. Međutim, utjeha mu je što su mu, neočekivano, vratili telefon. Supruga je za medije objasnila da su lopovi, kad su vidjeli da je riječ o Androidu a ne iPhoneu, izrazili svoje razočaranje te su isti odlučili vratiti. Iako se ovaj događaj odvio prošlog mjeseca, nije jasno je li policija uhvatila pljačkaše ili je automobil vraćen vlasniku.

Iako automobil ima veću materijalnu vrijednost, važno je napomenuti da su današnji pametni telefoni skladište raznovrsnih osobnih podataka, koja uključuje privatnu i poslovnu komunikaciju te podatke o bankovnim karticama. Za mnoge pojedince u Americi, pametni telefon je ključno sredstvo plaćanja.

IZVOR/SOURCE

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx