Ubrzo ćete moći obavljati videopozive putem WhatsApp-a

O popularnosti WhatsApp-a suvišno je pričati. Činjenica da je Facebook kupio tu kompaniju za 19 milijardi dolara prije godinu dana dovoljno govori kakva su očekivanja od ovog servisa. Sukladno tome bilo je samo pitanje vremena kada će WhatsApp dobiti mogućnosti videopoziva, a po najnovijim glasinama iz njemačke to bi se moglo dogoditi jako brzo.

Sučelje bi trebalo izgledati dosta slično ostalim aplikacijama koje imaju ovu mogućnost. Većinu zaslona zauzeti će video pozivatelja, a vaš ćete moći vidjeti u malom prozorčiću koji je moguće pomaknuti bilo gdje. Osim toga biti će moguće mijenjati između prednje kamere i stražnje kamere, te izgasiti mikrofon.

Ovako bi trebalo izgledati sučelje kod videopoziva
Ovako bi trebalo izgledati sučelje kod videopoziva u novom WhatsApp-u

Mogućnost videopoziva prvo bi se trebala pojaviti na iOS-u, a nedugo nakon toga i na Androidu. Koliko brzo je možemo očekivati? Verzija koja navodno sadržava tu mogućnost je 2.12.16.2. Ako uzmemo u obzir da je zadnja verzija na Androidu 2.12.367. a na iOS-u 2.12.12 to bi se moglo dogoditi jako brzo, možda čak i u sljedećoj nadogradnji. Ipak, da ne skačemo pred zaključke sjetimo se samo koliko im je trebalo da dodaju “obične” pozive (i još su daleko od kvalitete Skype-a) pa nitko ne može garantirati da se to neće dogoditi i ovaj put. Mi se ipak nadamo da “samo što nije”.

Izvor 1, Izvor 2

 

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx