U novom testu Galaxy S23 Ultra ispred iPhonea 14 Pro Max – Evo detalja

Samsung je početkom mjeseca predstavio Galaxy S23 seriju, a najjači član ove serije je Samsung Galaxy S23 Ultra. Kao što je to i običaj, on bude uspoređivan sa najjačim telefonima konkurentskih kompanija. Posebno su zanimljive usporedbe najjačih Galaxy i iPhone telefona. Najnoviji test otkriva odlične rezultate Galaxy S23 Ultra telefona protiv iPhonea 14 Pro Max.

Ranije ovog mjeseca pojavio se jedan test u kojem je otkriveno da Galaxy S23 Ultra u testu performansi ipak zaostaje za iPhoneom 14 Pro Max. Međutim, novi test urađen od strane PhoneBuff-a, putem robota, daje prednost Galaxy S23 Ultra telefonu.

Ono što je bitno naglasiti jeste da po ovom testu nijedan iPhone u posljednje tri godine u prvom krugu nije izgubio od bilo kog drugog telefona. Međutim, Galaxy S23 Ultra je uspio pobijediti iPhone 14 Pro Max u prvom krugu. Istina, razlika nije velika, ali pobjeda je pobjeda.

Test brzine pogledajte u videozapisu ispod.

Podsjećanja radi, prema nedavnom Geekbenchu, iPhone 14 Pro nadmašio je Galaxy S23 Ultra u testu performansi. Na testu s jednom jezgrom, iPhone 14 Pro postigao je rezultat od 1874 bodova, a Galaxy S22 Ultra 1879 bodova, što je neznatno bolje u odnosu na iPhone 14 Pr. Međutium, kada je riječ o testu s više jezgri, Galaxy S23 Ultra je postigao 4936 bodova u odnosu na 5384 bodova, koliko je postigao iPhone 14 Pro.

Samsung Galaxy S23 Ultra stigao je s nikad boljim čipom za jedan Galaxy S telefon. Radi se o specijalnom čipom dizajniranom za Galaxy S23 seriju, koji je nazvan Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy. Radi se zapravo o overclockanoj verziji običnog Snapdragona 8 Gen 2, koja donosi i nešto bolja rješenja za hlađenje u odnosu na obični Snapdragon 8 Gen 2.

IZVOR/SOURCE

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx