U 2015. godini isporučeno rekordnih 1.43 milijarde pametnih telefona! Samsung i dalje vodeći

IDC je izbacio brojke za zadnji kvartal 2015. godine i pregled ukupne godine. Očekivano opet je oboren rekord po pitanju isporuke pametnih telefona tako da je ove godine isporučeno ukupno 1.43 milijarde pametnih telefona. To je rast za 10.1% u odnosu na godinu prije.

Samo u zadnjem kvartalu 2015. isporučeno je ukupno 399.5 milijuna pametnih telefona, a u tabeli ispod su podaci za taj kvartal.

IDC zadnji kvartal 2015
Isporuke pametnih telefona u zadnjem kvartalu 2015. godine

Kada je u pitanju cijela godina istih pet imena se pojavljuje na tablici. Tokom 2015. godine najviše pametnih telefona isporučio je Samsung – čak 324.8 milijuna što ga stavlja na prvo mjesto sa 22.7% udjela. Na drugom mjestu je Apple sa 231.5 milijuna isporučenih telefona i s udjelom od 16.2%. Treće, četvrto i peto mjesto pripadaju kinezima – Huawei (7.4%), Lenovo (5.2%) i Xiaomi (4.9%). Nekada su ovdje bili vidljivi LG i Nokia (sada Microsoft), a sada su utrpani u “ostalo” kategoriju. Eto kako su se vremena promijenila. Podatke za kompletnu 2015. godinu pogledajte u tabeli ispod.

Isporuke pametnih telefona u 2015. godini
Isporuke pametnih telefona u 2015. godini

Izvor 1, Izvor 2

 

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx