Symetium je samoprozvani Smartphone PC sa 6 GB RAM-a i Snapdragonom 820

Učiniti pametne telefone upotrebljivim kao desktop PC-ove je nešto u čemu se više kompanija okušalo i sve su od reda bili projekti koji su neslavno propali. Symetium tvrdi da su pronašli rješenje (tko to nije tvrdio?) i iako djeluje zanimljivo moramo priznati da vidimo iste nedostatke koje smo vidjeli i kod prijašnjih projekata – korištenje Androida. No prije nego objasnimo zašto red bi bio da vidimo o čemu se radi.

Symetium 3

Symetium je kompanija iz Švedske koja tvrdi da su vidjeli propuste koje rade veliki proizvođači te su stoga osmislili uređaj koji bi trebao besprijekorno raditi kao telefon ali i kao PC. Planiraju ga napraviti uz pomoć crowfunding-a na Indiegogo. Jedna od glavnih mogućnosti kojom se ponose je njihova modificirana verzija Android 6.0 Marsahmallow OS-a koja će koristiti jedno sučelje na telefonu a drugo kada detektira da je spojen na vanjski monitor. To znači da će se sučelje automatski prilagoditi velikom zaslonu i korištenju tipkovnicom i mišom (tzv. PC mode) tj. ne radi se o običnom mirroringu zaslona sa telefona.

Symetium 1

Specifikacije telefona trebale bi biti vrhunske, a uključuju:

  • 5″ OLED zaslon FullHD rezolucije sa Gorrila Glass 4 zaštitom
  • Snapdragon 820 procesor
  • 6 GB RAM-a
  • 64 GB, 128 GB ili 256 GB interne memorije
  • 4000 mAh baterija
  • 24 MP stražnja kamera
  • 5 MP prednja kamera
  • USB Type-C

Iako na prvi pogled ovo djeluje fantastično mane su odmah jasno vidljive. Android OS jednostavno nije prilagođen za tipkovnicu i miša. I dok doista vjerujemo da će ekipa iz Symetiuma  svoju verziju Androida prilagoditi mišu i tipkovnici tko će prilagoditi milijune aplikacija koje se nalaze na Play trgovini? Kao i sa svim dosadašnjim pokušajima tu je srž problema. Možda da su išli na soluciju da se boota Chrome OS kada se telefon spoji na dock (koji će također biti dostupan za ovaj telefon)?  Ni Chrome OS nije najkorisniji na svijetu ali barem dobro radi sa standardnim PC periferijama.

Symetium OS

Dodajmo svemu tome činjenicu da Windows 10 telefoni sa Continuum podrškom stižu za mjesec dana i jasno je da Symetium nema prevelike šanse za uspjeh. Windows 10 je ipak OS koji je dizajniran za korištenje na raznim veličinama ekrana i koji bi se, unatoč trenutančno lošom sitacijom sa aplikacijama, trebao činiti kao logičan izbor.

Symetium 0

Za kraj napomenimo i cijene: Podrškom Symetium-u na Indiegogo telefon možete dobiti za 499$ ali samo na ograničeno vrijeme. Poslije će se telefon prodavati po standardnim cijenama od 699$ za 64 GB model, 799$ za 128 GB model i 999$ za 256 GB model. Symetium je kao cilj za početak proizvodnje telefona postavio 1,250,000$ a u prva četiri dana kampanje uspjeli su prikupiti 56,000$. Ako vas zanima još detalja ili pak planirate podržati kompaniju kliknite na izvorni link.

Izvor

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx