Bajtbox logo H90

Steam sada prikazuje koje igre imaju podršku za PlayStation kontrolere

PC igrači koji koriste PlayStation kontrolere kao svoj izbor sada će lakše pronaći igre uz službenu podršku. Novo ažuriranje stiglo je na Steam klijent i trgovinu zbog kojeg sada Sonyjevi DualShock i DualSense kontroleri nude iste filtre, opcije pretraživanja i rezultate kompatibilnosti koji su bili dostupni za Xbox kontrolere.

Prilikom pregledavanja pododjeljka prilagođenog kontroleru u Steam Storeu, igrači će sada pronaći nove filtre za sortiranje kroz podršku za Xbox, DualShock, DualSense ili bilo koju drugu podršku za kontrolere. Rezultati pretraživanja na Steamu također imaju opcije specifične za kontroler za sužavanje rezultata.

Štoviše, stranice trgovine igara s potpunom ili djelomičnom podrškom kontrolera također će jasno pokazati jesu li podržani bilo koji od tri popularna kontrolera (ili Steam Input API). Čak će pratiti i nedavno korištene kontrolere korisnika kako bi ponudio personalizirane rezultate.

Što se tiče razloga zašto se Valve usredotočuje na dodavanje značajki usmjerenih na kontroler svojoj platformi, iz tvrtke su rekli :

Kad god razmišljamo o tome na kojim područjima Steama raditi, volimo se okrenuti podacima, posebno kako bismo primijetili kako se stvari mijenjaju tijekom vremena i koji pokazatelji ukazuju na interese određenih igrača. Kada istražimo podatke o korištenju kontrolera, vidimo nekoliko zanimljivih promjena u posljednjih nekoliko godina.

Bilo je više od 3 milijarde sesija igre koje su uključivale kontroler u prošloj godini
-60% Xbox kontroler
-27% PlayStation modeli
-Preostali % čine Steam Deck, Switch Pro i stotine drugih modela kontrolera

IZVOR

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Bajtbox Gaming je sekcija Bajtbox portala koja je posvećena video igrama, a na njemu možete pronaći vijesti, videe i sve informacije o gaming svijetu.

Društvene mreže

Bajtbox Gaming koristi Globalhost hosting usluge.

0
Pogledaj komentare ili komentirajx