Statistike kažu – sve manje ljudi se prebacuje na iPhone

Egzodus korisnika Android telefona na iPhone i Appleov iOS ekosustav mogao bi se usporiti.

Prema izvješću Consumer Intelligence Research Partners (CIRP), temeljeno na podacima potrošača iz SAD-a u posljednjih pet godina, pokazalo je da je udio kupaca iPhonea koji su bivši korisnici Androida pao na 13% prošle godine, sa 15% u 2022.; međutim, to je još uvijek veći udio nego 2020. i 2021. kada je taj broj iznosio 11%.

Prelazak korisnika s Androida na Apple i obrnuto nije nečuvena pojava, iako prema istoj studiji, više od 90% korisnika pametnih telefona obično se drži ekosustava s kojim su se prvi put upoznali.

U zadnjih pet godina, 2022. pokazuje najveći porast korisnika Androida koji prelaze na iPhone. Vodeći modeli te godine bili su Samsung Galaxy S22 Ultra za Android te iPhone 13 Pro i iPhone 13 Pro Max .

Ovo nije samo trend u SAD-u, budući da podaci Međunarodne podatkovne korporacije (IDC) pokazuju da je 2023. rastuća popularnost iPhonea u cijelom svijetu zbacila Samsung s prvog mjesta kao najveći svjetski dobavljač pametnih telefona; mjesta koje je Samsung držao već 12 godina.

Mnogo je razloga zašto korisnici mijenjaju ekosustave pametnih telefona, a druga studija CIRP- a navodi razloge zašto korisnici Androida prelaze na Apple, a četiri su najčešća:

-Prijašnji problemi s telefonom: njihov stari telefon im nije služio jer je bio star, trebao je popravak ili je imao neki nedostatak koji je utjecao na njihovo korisničko iskustvo.
-Nove značajke telefona: željeli su više i različite načine korištenja svog pametnog telefona, poput bolje kamere, poboljšanih opcija dodatne opreme ili intuitivnijeg korisničkog sučelja.
-Trošak: mogli bi potrošiti manje na novi iPhone nego što su očekivali ili nego na usporedivi Android pametni telefon (kako su u istraživanju došli do ovog zaključka našoj redakciji nije poznato)
-Povezivanje zajednice: željeli su pametni telefon koji se integrira s obitelji i prijateljima, uključujući korištenje iMessagea i FaceTimea na iOS-u.

Tu su i drugi čimbenici poput opće popularnosti Appleovih proizvoda, kao i relativno laka integracija s njihovim ekosustavom ako već posjedujete druge Appleove uređaje. Studija također primjećuje da su se neki korisnici prebacili jednostavno zato što su “htjeli nešto novo”, ili nisu mogli artikulirati zašto žele prijeći na Apple.

Međutim, vrijedi napomenuti da studije CIRP-a ne uključuju brojke za korisnike koji prelaze s Applea na Android, što bi moglo pomoći u stvaranju cjelovitije slike.

IZVOR

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx