Stariji Samsungovi telefoni navodno imaju ozbiljne probleme s baterijom

Vjerujemo da se neki od vas sjećaju problema koje je Samsung imao sa Galaxy Note telefonom i njegovom baterijom. Naime, južnokorejska kompanija morala je povući primjerke ovog telefona zbog problema s baterijom. Sada je poznati YouTuber Mrwhosetheboss (Arun Maini) otkrio probleme s baterijom na starijim Samsung telefonima.

Maini je godinama čuvao nekoliko starijih telefona, među njima i neke Samsungov telefone, na odgovarajućoj sobnoj temperaturi i kada je prije nekog vremena pogledao telefone, ustanovio je da svi imaju identičan problem s baterijom. Naime, baterija ovih telefona je “dobila na masi”, odnosno nabubrila je.

Lista telefona koji imaju ovaj problem uključuje Samsung Galaxy Note 8, Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S10, Samsung Galaxy S8, Samsung Galaxy S10e i Samsung Galaxy S10 5G. Pored toga, na listi se našao i dvije godine stari Samsung Galaxy Z Fold 2, što je posebno zabrinjavajuće. Također, Galaxy S20 FE doživio je istu sudbinu.

Ovaj problem doveo je do toga da se zadnji panel nekih pametnih telefona otvori.

Maini priznaje da je nedavni toplotni val koji je pogodio Veliku Britaniju mogao uticati na temperaturu u skladištu, što je također moglo dovesti do “bubrenja” baterija. Međutim, da stvar bude gora, problem je prisutan samo na Samsungovim uređajima. Svi stariji telefoni drugih brendova, uključujući Apple, Google i Asus, koje je YouTuber provjerio, nisu pogođeni ovim problemom.

Ono što je zabrinjavajuće jeste što nije samo Maini konstatovao ove probleme, nego su nakon njega korisnici počeli da prijavljuju iste. Tako je YouTuber Mat Ansini naveo da je svaki Galaxy telefon kojeg su imali više od 3 godine u skladištu imao nabubrene baterije. MKBDH (Marquess Brownlee) je naveo da je jedino ovaj problem imao sa Samsungovim uređajima, a isto je potvrđeno i s kanala JerryRigEverting.

IZVOR/SOURCE

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx