Bajtbox logo H90

Sony uklonio “lažni marketing” s kutije Playstationa 5

Sony je uklonio 8K logo s maloprodajnog pakiranja PlayStationa 5, naizgled odbacujući ideju da će njegova trenutna generacija igraće konzole ikada podržavati ovako visoke rezolucije. U međuvremenu, mogućnost da PS5 Pro stigne već krajem ove godine postaje sve veća.

Kada je Sony lansirao PlayStation 5 krajem 2020., popratni FAQ primijetio je da je konzola kompatibilna s 8K zaslonima. Sony je nadalje rekao da će nakon budućeg ažuriranja softvera sustava sustav moći emitirati rezolucije do 8K nakon što sadržaj bude dostupan.

Do danas samo jedna igra – The Touryst – renderira interno u 8K 60 sličica u sekundi. Iako igra u stilu Minecrafta izgleda sjajno, caka je u tome što PlayStation još uvijek ne podržava 8K izlaz. U slučaju The Tourysta, 8K renderiranje na kraju se prikazuje do 4K.

U nekom trenutku ranije ove godine, Sony je tiho uklonio oznaku 8K s maloprodajnog pakiranja novog PlayStationa 5. Koristeći Internet Archive’s Wayback Machine, čini se da se promjena dogodila u vremenskom okviru od siječnja do veljače (barem za Slim model koji dolazi u paketu sa Spider-Manom ​​2). Sony se još nije javno očitovao o tome.

Većina trgovaca još uvijek koristi slike starijih kutija na svojim stranicama proizvoda.

Oglašavanje buduće podrške za neku značajku, a zatim naizgled nepoštivanje vaše riječi, sigurno će zasmetati mnogima, no moglo bi se također tvrditi da je Sony računao da će 8K dosad postati puno popularniji format. Ipak, činjenica je da svoje obećanje i svoj marketing nisu održali.

Neki vjeruju da Sony vjerojatno čuva 8K izlaz za PlayStation 5 Pro , revidiranu verziju konzole koja se očekuje ove jeseni. 8K zasloni još uvijek su relativno rijetki i skupi, a moglo bi proći još nekoliko godina prije nego što postanu mainstream.

IZVOR

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Bajtbox Gaming je sekcija Bajtbox portala koja je posvećena video igrama, a na njemu možete pronaći vijesti, videe i sve informacije o gaming svijetu.

Društvene mreže

Bajtbox Gaming koristi Globalhost hosting usluge.

0
Pogledaj komentare ili komentirajx