Bajtbox logo H90

Sony potvrdio – PS5 uskoro dobija veoma bitnu nadogradnju

Kompanija Sony potvrdila je da će VRR (Variable refresh rate) podrška za PlayStation 5 stići „u nadolazećim mjesecima“.

Sony je danas počeo s isporučivanjem nove nadogradnje za PlayStation 5 i PlayStation 4. Nova nadogradnja donosi niz novih značajki, uključujući poboljšanja party chata, mogućnost „pinovanja“ igara na početni ekran, glasovne naredbe, poboljšanja korisničkog interfejsa konzole i nadogradnja Pulse 3D bežičnih slušalica.

Također, Sony je dodao tamni način rada za PS Remote Play na iOS-u i Androidu. Međutim, iako su ove nadogradnje itekako korisne i zanimljive, što doprinosi još boljem iskustvu korištenja PlayStationa 5, najava VRR podrške će oduševiti sve one koji posjeduju kompatibilne HDMI 2.1 ekrane.

VRR dinamički sinhronizuje brzinu osvježavanja prikaza grafičkog izlaza konzole PS5. Ovo će poboljšati vizuelne performanse za PS5 igre minimiziranjem ili eliminacijom vizuelnih artefekata, kao što je problem s „kidanjem“ ekrana. Igranje mnogih PS5 igara bit će znatno uglađenije, jer se scene odmah renderiraju, grafika izgleda jasnije, a kašnjenje unosa je smanjeno, naveli su, između ostalog, iz Sony-a na objavi na PlayStationu Blogu.

Photo by Phil Barker/Future Publishing via Getty Images via Getty Images)

Iz Sony-a navode da će prethodno objavljene igre za PS5 zahtijevati zakrpu kako bi one u potpunosti bile optimizovane za VRR, dok će igre koje budu predstavljene u budućnosti vjerovatno pri objavi stići sa VRR podrškom. Tako će japanska kompanija u naredno vrijeme objaviti zakrpe za već postojeće igre, kako bi dobile VRR podršku.

To dalje znači da će VRR podrška biti ograničena samo na igre koje budu primile zakrpu. U postavkama PS5 postojat će opcija za primjenu VRR-a na nepodržane igre, što bi donekle moglo poboljšati kvalitetu nekih igara, koje ne dobiju zakrpu.

VRR ne samo da će poboljšati performanse igara koje mogu imati nestabilnu brzinu kadrova, već će pomoći i u bržem odazivu.

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

1 Comment
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Cvijeto

A nintendo ko šiša?

Bajtbox Gaming je sekcija Bajtbox portala koja je posvećena video igrama, a na njemu možete pronaći vijesti, videe i sve informacije o gaming svijetu.

Društvene mreže

Bajtbox Gaming koristi Globalhost hosting usluge.

1
0
Pogledaj komentare ili komentirajx