Sony potvrdio kraj za Xperia Z seriju – Xperia X uzima tron

Jučer su se pojavile prve indicije da je Xperia Z5 bila zadnja u toj seriji, a danas je to Sony službeno potvrdio. Nakon izjave Jun Makino-a da Sony ne radi na Xperia Z6 modelu mnogi novinari tražili su nekakvu službu potvrdu, a danas su je dobili od njihovog PR odjela.

The Xperia Z line has reached its culmination – Xperia X series represents a new chapter and evolution of our product strategy. Whilst the Xperia Z series was all about bringing the best of Sony’s advanced technologies to smartphones, Xperia X series is based on bringing smart, adaptive Sony user experiences across camera, battery performance and hardware / software design.

Kratka verzija bila bi: Xperia Z dosegla je svoj vrhunac, a sa Xperiom X okreću novi list. Mi smo mišljenja da je ovo jako dobar potez Sony-a jer Xperia Z serija jednostavno više nije grabila pažnju javnosti bez obzira na vrhunske mogućnosti. Ipak ne možemo a da se ne upitamo je li za to kriva Xperia Z serija (koja bi već nakon pola godine bila zamjenjena novim modelom) ili pak sam Sony koji jednostavno ne zna stvoriti dovoljno interesa oko svojih modela. Sa Xperiom X su nastavili po starom jer u prodaji neće biti još dugo vremena pa se nadamo da barem ciklus novih modela neće biti kao prije.

Sony_Xperia_Z5_

I još par pitanja koja nitko nije upitao – Xperia X seriju čine trenutno tri modela ali niti jedan nije phablet tj. dijagonale zaslona od 5.5″ pa gore. Hoće li Sony proizvoditi nove phablete i kojoj seriji će pripadati? Hoće li usvojiti ciklus drugih proizvođača – glavni flagship na proljeće, a veći i malo drugačiji na jesen (npr. Galaxy S i Galaxy Note)? Zar nismo rekli da nas čeka zanimljiva godina :-).

Izvor

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx