Sony počeo s nadogradnjom Androida 13 na dva telefona

Android 13 je već tu neko vrijeme i kompanije rade sve na tome da što prije svoje telefone nadograde na najnoviju verziju Androida. Među njima je i Sony. Ova je kompanija jučer objavila da je započela s nadogradnjom svojih Sony Xperia 1 IV i Sony Xperia 5 IV flagship telefona na Android 13.

Japanski tehnološki gigant je poprilično na vrijeme nadogradio svoja dva aktuelna flagship telefona na Android 13, bar u odnosu na Samsung. Samsung je prije 10-ak dana počeo s uvođenjem One UI 5.0 baziranog na Androidu 13 na svoju Samsung Galaxy S22 flagship seriju. U tom smislu, neznatne su razlike između ove dvije kompanije. Međutim, Google i Xiaomi su još u osmom mjesecu počeli nadograđivati svoje flagship telefone na Android 13.

Nažalost, Sony nije objavio nikakve detalje, kao što je veličina nadogradnje, ono što sa sobom donosi nadogradnja, a nije poznato ni u kojim zemljama najprije stiže nadogradnja. Tako preporučujemo da, ako posjedujete neki od ova dva pametna telefona iz ponude Sony-a, provjerite je li pomenuta nadogradnja već dostupna.

Što se tiče promjena koje sa sobom donosi Android 13, Material You teme sada su dostupne kao unaprijed zadane i proširuju se na ikone aplikacija trećih strana. RCS podrška za Google Messages također dobija veliko poboljšanje s end-to-end enkripcijom za grupne razgovore. Google ima za cilj da Google Messages bude dostupan za više od 500 miliona korisnika širom svijeta.

Tu su i nove sigurnosne značajke, uključujući namjenski izbornik Privatnost i sigurnost. Na jednom mjestu će biti prikupljene sve informacije o privatnosti podataka i ova je opcija osmišljena da potakne korisnike Androida da riješe sve sigurnosne probleme koji se mogu pojaviti.

IZVOR/SOURCE

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx