Sony objavio kada će predstaviti novog flagshipa!

Većina Android proizvođača pametnih telefona predstavila je svoje flagship telefone ove godine. Jedan od onih koji to još nije učinio je japanski Sony. Ipak, i to će se ubrzo dogoditi jer je kompanija objavila kada će predstaviti svoj novi flagship telefon.

Japanski tehnološki gigant objavio je da će Sony Xperia 5 V biti predstavljen u petak, 01.09.2023. godine, u 16,00 sati po japanskom vremenu. Sam događaj predstavljanja bit će prenošen putem službenog kanala kompanije na YouTube-u.

Sony je objavio i kratki teaser, u kojem su pohvaljene kamere telefona u dnevnim i noćnim uvjetima. Osim toga, Sony nije objavio nikakve konkretne detalje o ovom uređaju. Međutim, telefon se nedugo nakon objave Sony-ja pojavio na Geekbenchu, gdje su otkrivene neke njegove specifikacije.

Sony Xperia 5 V s brojem modela XQ-DE54 pojavio se na Geekbenchu. Tu je otkriveno da će ovaj uređaj biti pogonjen Qualcommovim Snapdragon 8 Gen 2 čipom, koji će biti uparen sa 8 GB RAM-a. Naravno, očekivati je da će telefon ponuditi i opcije s više RAM-a, tačnije očekuje se da će Sony ponuditi 16 GB RAM-a u najjačoj verziji ovog telefona. Geekbench je otkrio i to da će Sony Xperia 5 V biti isporučen sa Androidom 13.

Ovaj pametni telefon je postigao skor od 2004 bodova u testu s jednom jezgrom, odnosno 5059 bodova u testu s više jezgri.

Pored Geekbencha, ranije je telefon dobio i certifikat od strane kineskog 3C-a. Tada je otkriveno da će Sony Xperia 5 V stići s podrškom za brzo punjenje od 33 W.

IZVOR/SOURCE

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx