Android kakvog više nema (VIDEO) – Sony Ericsson Xperia X8 | Retrobox #20

Negdje početkom prošlog desetljeća, iz godine u godinu smo dobivali sve veće i veće telefone, a kako smo se sve manje bunili na to i uživali u onome što oni donose, proizvođači su išli dalje i dalje. Danas se u Retroboxu prisjećamo jednog kompaktnog (ali tada ne baš Mini) telefona, a to je gotovo legendarni Sony Ericsson Xperia X8.

Da, Sony je još bio s Ericssonom u tandemu, a u Android svijet ujahali s Xperia X telefonima među kojima je bio i Xperia X8. Kako je Xperia X10 bila tadašnji flagship telefon, Xperia X8 kojom se bavimo u novom Retroboxu služila je kao kompaktna verzija tog telefona. Već se tada vidjelo da proizvođači moraju ukloniti mnogo toga da od običnog telefona naprave kompaktni, a takva praksa se nastavila i kasnije.

Tako su telefoni poput Xperia X8 i Xperia X10 Mini započeli trend kompaktnih telefona koje je Sony i nakon rastanka s Ericssonom nastavio još neko vrijeme. Svejedno, upravo se na primjeru Xperije X8 vidi na kakve se kompromise mora pristati kada su manje dimenzije u pitanju, a izgleda da smo s vremenom sve manje spremni na kompromise kada su telefoni u pitanju.

Sony Ericsson je s Xperia X8 telefonom dva puta razljutio fanove

Na stranu sve što Sony Xperia X8 nema, a tadašnji veći telefoni su imali, poprilično je zanimljivo to da je ovaj pametni telefon i dalje poprilično lijep, relativno fluidan u radu (za tadašnje standarde), ali i da ima poprilično sličnu kameru onoj na K800i modelu. Štoviše, čini se da je Sony Ericsson toliko kresao troškove da Xperia X8 ima slabiju kameru, nego 4 godine stariji i legendarni K800i.

U svakom slučaju, idemo ponovno u nešto jednostavnija vremena, u doba vuvuzela i Shakire, u period kada smo se izvlačili iz recesije i 100 drugih problema, no ipak su stvari bile daleko bolje.

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx