Snapdragon 650 i Snapdragon 652 su nova imena Qualcomm-ovih mid-range procesora

Evo jednog poteza kojemu se nismo nadali ali kojega smo na neki način i prozivali, pogtovo od kada je Qualcomm predstavio novu generaciju svojih čipseta. Kada je Qualcomm predstavio Snapdragon 618 i Snapdragon 620 govorili smo da imena ne sugeriraju nekakvu generacijsku promjenu, a ni veliku promjenu u performansama što naravno nije istina. Čini se da se i Qualcomm složio s tim te je odlučio nove čipsete nazvati Snapfragon 650 (prije Snapdragon 618) i Snapdragon 652 (prije Snapdragon 620).

Oba čipseta su puno brža od trenutnog Snapdragona 615, a vjerovatno će ovaj put ići i u malo viši cjenovni rang. Snapdragon 615 ionako nije imao dobru reputaciju zbog zagrijavanja, a MediaTek-ov MT6753 pokazao se kao brži i višestruko jeftiniji odabir za mnoge proizvođače, pogotovo iz Kine.

Da posjetimo zaboravljive – Snapdragon 650 je šestojezgreni procesor sa dvije Cortex A72 jezgre i četiri Cortex A53 jezgre. Snapdragon 652 dodaje još dvije jezgre u igru tako da je ukupno osmojezgreni – četiri Cortex A72 jezgre i četiri Cortex A53 jezgre.

Za Qualcomm-ov press release kliknite na izvorni link.

Izvor

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx