Sila je s njima – Istraživači pomoću Apple Watch-a upravljaju dronom

Istraživački tim iz Tajvana napravio je aplikaciju za Apple pametni sat koja omogućava da pomoću njega upravljate dronom. Točnije dron prepoznaje razne geste kao npr. pomicanje ruke unatrag da uspori, unaprijed da ubrza itd. Osim toga napravili su aplikaciju i za kontrolu svjetla tj. njegove boje i intenziteta, a tu je i sferični mali robot kao i pripadajuća aplikacija. Gledajući jednog od istraživača doista izgleda kao da koristi “silu” iz Ratova Zvijezda i tu bi se u potpunosti složili sa Reutersom.

Tim iz tajvana zove se PVD+. Da, zvuči opasno blizu svima nam omiljenom porezu :-).Trenutno rade na patentnoj prijavi za aplikaciju koja bi trebala nositi naziv Dong. Svakako pogledajte Reuters-ov video prilog gdje je malo detaljnije objašnjeno kako sve funkcionira, ali i da vidite kako to izgleda.

https://www.youtube.com/watch?v=YX8ZkgFk_Rw

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx