Samsung za kraj godine sprema Galaxy telefon sa dvije kamere?

Može li biti da nedavni je izlazak LG-ovog V10 telefona označio početak masovnijeg korištenja dvije kamere? LG je na V10 kamere stavio s prednje strane da bi se dobila širokokutna slika koja bi nastala spajanjem slika sa oba senzora. U praksi to znači da bi više ljudi moglo stati u kadar, ili da možete uhvatiti više “okoliša” oko sebe dok okidate selfie. Sjetimo se i da je HTC koristio dvije kamere na svom HTC One M8 modelu ali ne za bolje selfije (kao LG) nego za bolje slike. Točnije druga kamera je omogućavala veću dubinu u slikama i naknadno podešavanje fokusa.

U 6. mjesecu ove godine pojavile su se prve informacije da bi se Samsung i Apple mogli pridružiti tom “trendu”, a neki su izvori čak tvrdili da Samsung tu tehnologiju sprema za Galaxy S7.  Najnovije informacije pak govore da će Samsung tu tehnologiju prije probno iskorisiti u nekom drugom telefonu iz Galaxy serije, a da će ovaj put preskočiti S seriju. Izvor za ovu glasinu je anoniman pa se nemojte previše uzdati u točnost tih informacija.

Prednosti korištenja dvije kamere već smo naveli na primjerima LG-a i HTC-a i na načinima kako su oni koristili tu tehnologiju. Mane su naravno skuplji troškovi proizvodnje i zauzimanje više prostora u telefonu. Ipak mišljenja smo da bi uz dobru implementaciju i kvalitetan softver ovo mogla biti budućnost fotografije na mobilnim uređajima.

Izvor 1, Izvor 2

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx