Samsung “tone” u Kini

Samsungu jednostavno nikako ne ide u Kini, a najbolji pokazatelj tome je pad prodaje za 50% u zadnjih godinu dana. Pošiljke Galaxy S6 modela su u padu dok u međuvremenu Apple sa svojim iPhone-om jede upravo taj Samsungov high-end dio kolača. Za onaj srednji razred za pad je uglavnom odgovaran Xiaomi, kao i ostali kineski proizvođači koji nude više po manjoj cijeni.

IDC-ov pregled najbolje pokazuje koliko je zapravo bio masivan Samsungov pad u zadnje vrijeme. U godinu dana kompanija je pala sa prvog na četvrto mjesto po pitanju prodaje.

Prodaja telefona u Kini IDC

Isti ti podaci još gore izgledaju prikazani na ovom grafikonu

Prodaja telefona u Kini grafikon

 

Izvor

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx