Samsung predstavio Galaxy Tab S2

Samsung je na svojoj stranici predstavio novi tablet – Galaxy Tab S2. Riječ je o najtanjem Samsungovom tabletu ikada a dostupan je i u dvije veličine – 9.7″ i 8.0″.

Oba tableta su u većini stvari identična osim u veličini ekrana (9.7″ vs 8″), dimenzijama (169 x 237.3 x 5.6mm vs 134.8 x 198.6 x 5.6mm), bateriji (5,870 mAh vs 4,000 mAh) i težini (389 g vs 265g za Wifi varijantu i 392 g vs 272 g za LTE varijantu). Ostale specifikacije su jednake kod oba tableta a one su:

  • Super AMOLED zaslon 2048 x 1536 rezolucije
  • Osmojezgreni procesor
  • 3 GB RAM-a
  • 32 i 64 GB interne memorije (proširivo microSD karticom)
  • 8 MP stražnja kamera
  • 2.1 MP prednja kamera
  • Skener otiska prsta
  • Android 5.0 Lollipop

 

Samsung Galaxy Tab S2

Mi smo još početkom 5. mjeseca objavili “procurene” specifikacije ovog uređaja i čini se da je gotovo sve bilo istinito. Jedina razlika je u tome što smo tada očekivali da će tablet biti predstavljen u 6. mjesecu. Svakako je dobrodošlo da kod Samsunga postaje uobičajeno stavljati skener otiska prsta, a nešto manje dobrodošlo je činjenica da će se uređaj isporučivati sa malo “starijom” verzijom Androida (5.0). Android 5.1 Lollipop predstavljen je još u 3. mjesecu  i popravlja mnogo stvari koje nisu zadovoljavajuće funkcionirale u 5.0. Nadajmo se da Samsung neće previše otezati sa nadogradnjom.

Svakako se mora reći i ono što svi vide – Samsung opet “kopira” Apple. Omjer zaslona je sada 4:3, a i dimenzije obe varijante tableta su gotovo identične Apple-ovim iPad Mini i iPad Air.

Samsung-Galaxy-Tab-S2 stražnje

Galaxy Tab S2 izlazi u 8. mjesecu a cijena još nije poznata. Očekujemo da će Samsung objaviti cijenu nekoliko dana prije samog izlaska uređaja.

 

Izvor

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx