Samsung patentirao smartphone sa sklopivim zaslonom i projektorom za holograme

Još jedan Samsungov patent izronio je na površinu zahvaljujući patentnom uredu u SAD-u. Patent je predan u 6. mjesecu ove godine ali je tek nedavno objavljen od strane United States Patent and Trademark Office. Znamo da je Samsung kompanija koja najviše ulaže u istraživanje i razvoj pa nas ovo nije puno iznenadilo.

Na patentu je vidljivo da se radi o pametnom telefonu kojega je moguće sklopiti, mehanizam koji to omogućuje, ali i projektor koji bi u “zrak” trebao projicirati 3D stereoskopsku sliku tj. hologram. Osim toga projektor bi se trebao moći koristiti i za standardno 2D projiciranje slike.  Kada je uređaj sklopljen rubovi će poslužiti za interaktivne ikonice za aplikacije.

samsung-patent-application-1

Ako niste primjetili gore se radi o savitljivom zaslonu tj. nije kao prethodna rješenja gdje se radi o dva zaslona koja probate što više približiti jedno drugome kada je uređaj “otklopljen”. Točnije, radi se o dvije varijante o ovakvog savitljivog uređaja, a ostatak slika (uključujući drugu varijantu) pogledajte u galeriji ispod. Samsung se u zadnje vrijeme često igra sa savitljivim zaslonima i načinima na koji se mogu korisititi, a ovo je definitivno jedna od zanimljivijih ideja. Još da je malo bolje objašnjeno kako bi hologram funkcionirao…. Navedeno je samo da će to biti postignuto “smetnjama” u svjetlu tj. intereferencijom svjetla.  Sigurno je da se ne radi o kvazi-hologramima kao što je to bio slučaj sa Takee 1 kojega smo recenzirali.  Za kraj napomenimo da je ovo samo patent i da ovakav uređaj možda nikada neće ugledati svjetlo dana. Ipak, dobro je znati da netko razmišlja i o ovakvim futurističnim gadgetima.

[Best_Wordpress_Gallery id=”82″ gal_title=”Samsung patent za savitljivi telefon sa hologramom”]

Izvor

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx