Samsung i Samsonite razvijaju tehnologiju za pametnu prtljagu koja vas sama prati po aerodromu

Samsunga izgleda ima uistinu posvuda. Ovaj put su ušli u partnerstvo sa kompanijom Samsonite iz Hong Konga da bi razvili tehnologiju za novu generaciju pametnih prtljaga koje bi trebale biti masovno dostupne i relativno pristupačne cijene. Doduše, nismo sigurni što se smatra “pristupačnim” u svijetu pametnih prtljaga. Prva generacija imati će GPS čip za odašiljanje lokacije, moći će slati notifikacije na vaš mobilni uređaj, upozoriti vas da vam netko “čeprka” po prtljazi ili pak da ste odšetali predaleko od svoje prtljage. Pored toga, Samsonite surađuje sa nekoliko zračnih kompanija na razvijanju tehnologije za automatsko prijavljivanje prtljage – dovoljno je da samo ostavite prtljagu a ona bi automatski na aerodromu prijavila vašu zračnu kompaniju, težinu i sadržaj vaše prtljage.

Nama je možda najzanimljiviji onaj dio s prtljagom koja vas sama prati po aerodromu. Trenutno je ta tehnologija previše nepraktična (motor trenutno zauzima 1/3 prtljage i teži preko 20 kg), ali kažu da redovito smišljaju načine kako je poboljšati. U svakome slučaju, noćnim morama sa prtljagom na aerodromu ubrzo bi mogao doći kraj. Svakako kliknite na izvorni link ako vas zanima više detalja.

 

Izvor: Daily Mail

 

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx