Najveći Samsungov sat IKADA! Galaxy Watch 7 i Watch 7 Ultra su tu – imamo i cijene

Samsung Galaxy Watch 7 Ultra cijena službeno 2

Uz to što je Samsung predstavio nove telefone i slušalice, na red su stigla i dva nova sata. Samsung Galaxy Watch 7 i Watch 7 Ultra stižu s novim mogućnostima, ali i drukčijim cijenama.

Samsung Galaxy Watch 7

Samsung Galaxy Watch 7 je gotovo pa standardna nadogradnja na svojeg prethodnika. Stiže s nešto novijim čipom koji obećava citiramo “tri puta brže performanse” i 30% bolju bateriju, ali to je nešto što bi voljeli testirati i sami. Tu je kombiniranje vježbi u posebne rutine kao i body composition opcija za bolje razumijevanje svojeg tijela. Naravno, AI nije mogao zaobići ni satove pa će tako Galaxy Watch 7 imati automatski generirane odgovore na poruke bez potrebe da vadite telefon.

Samsung Galaxy Watch 7 stiže u 2 verzije, 40 i 44mm. Galaxy Watch 7 cijena za 40 mm varijantu starta od 649KM, a Galaxy Watch 7 cijena za 44mm varijantu starta od 699KM.

Samsung Galaxy Watch 7 Ultra

Samsungov prvi Ultra sat stiže s poprilično robusnim dizajnom za ekstremnu izdržljivost i što bolju izolaciju hardvera od vanjskih uvjeta. Kućište mu je od titanija, a hidroizolacija do 10ATM. Samsung tvrdi da će Galaxy Watch 7 Ultra funkcionirati čak i na nadmorskoj visini od 9000m. Tu je i dodatna tipka za brzo pokretanje bilo koje opcije, a svjetlina ekrana ovog ogromnog sata ide do 3000 nita što je itekako impresivno.

Samsung Galaxy Watch 7 Ultra je dostupan samo u jednoj, 47 mm varijanti te stiže u tri različite boje. Galaxy Watch 7 Ultra cijena iznosi 1399 KM i to ovaj Ultra sat stiže samo u jednoj konfiguracijskoj varijanti.

Oba sata stižu s novim Wear OS-om 5.0, a dostupni su za prednarudžbu već od danas, a na policama trgovina će se naći 24.7.2024.

Galaxy Watch 7 (Ultra) specifikacije

 Galaxy Watch7Galaxy Watch Ultra
Boja– 44 mm:zelena, srebrna – 40 mm: zelena, krem– 47 mm: titanijum srebrna, titanijum siva, titanijum bijela
Dimenzije
i težina
– 44 mm: 44,4 x 44,4 x 9,7 mm, 33,8 g – 40 mm: 40,4 x 40,4 x 9,7 mm, 28,8 g– 47 mm: 47,1 x 47,4 x 12,1 mm, 60,5 g
EkranSafir kristal – 44 mm: 1,5-inčni (37,3 mm) 480×480 Super AMOLED, puna boja uvijek na ekranu – 40 mm: 1,3-inčni (33,3 mm) 432×432 Super AMOLED, puna boja uvijek na ekranuSafir kristal – 47 mm: 1,5-inčni (37,3 mm) 480×480 Super AMOLED, puna boja uvijek na ekranu
ProcesorExynos W1000 (5-jezgreni, 3 nm)
Memorija i prostor za čuvanje podataka2 GB memorije + 32 GB prostora za čuvanje podataka
Baterija (standardna)   – 44 mm: 425 mAh – 40 mm: 300 mAh590 mAh
PunjenjeBrzo punjenje (bežično punjenje na bazi WPC)
OSWear OS Powered by Samsung (Wear OS 5)
UIOne UI 6 Watch
SenzoriSamsung bioaktivni senzor (optički biosenzor + električni signal rada srca + analiza bioelektričnog otpora ), senzor za temperaturu, brzinomer, barometar, žiroskop, geomagnetni senzor, senzor za svjetloSamsung bioaktivni senzor (optički biosenzor + električni signal rada srca +  analiza bioelektričnog otpora ), senzor za temperaturu, brzinomer, barometar, žiroskop, geomagnetni senzor, senzor za svjetlo
KonektivnostLTE, Bluetooth 5.3, Wi-Fi 2.4+5GHz, NFC, GPS(L1+L5)/Glonass/Beidou/Galileo
Izdržljivost5 ATM + IP68 / MIL-STD-810H10 ATM41+IP68 / MIL-STD-810H /plivanje u okeanu, garantovana operativna temperatura/nadmorska visina
KompatibilnostAndroid 11 ili noviji i sa više od 1,5 GB memorije
  

U nastavku možete pronaći Samsungovu službenu izjavu za medije povodom lansiranja novih Galaxy Watch 7 i Watch 7 Ultra satova.

Službena objava za medije

Sarajevo, 10. juli 2024. – Samsung Electronics predstavio je danas nove nosive uređaje, Galaxy Watch7 i Galaxy Watch Ultra . Novim pametnim satovima kompanija proširuje dostupnost Galaxy AI  i pruža cjelokupno wellness iskustvo  još većem broju zainteresovanih korisnika.

Novi članovi porodice nosivih uređaja ključni su za Samsung viziju, u kojoj Galaxy AI podržava unapređenje digitalnog zdravlja, pruža personalizovane uvide i prilagođena zdravstvena iskustva, za sveobuhvatnije razumijevanje korisnika kroz holistički pristup svakodnevnom zdravlju.

Dobijanje tačnih, detaljnih i naprednih informacija o sopstvenom zdravlju, ključni je faktor u ovom procesu, a Samsung inovacije senzora, na novim Galaxy Watch7 i Galaxy Watch Ultra pomažu  ostvarenju ove vizije. Galaxy Watch7 povećava svakodnevnu dobrobit, uz personalizovane vježbe, kao i inteligentne i preventivne mogućnosti praćenja zdravlja. S druge strane, Galaxy Watch Ultra, najnoviji dodatak liniji Galaxy Watch, najsposobniji je Samsung pametni sat dosad, dizajniran za podršku korisnicima u ostvarivanju izuzetnih atletskih dostignuća.

„Novosti u našem portfoliju nosivih uređaja, objedinjuju najnovije Samsung tehnologije i inovacije, i korisnicima pružaju detaljan uvid u zdravlje i dobrobit, pa čak i prevenciju mogućih tegoba,“ rekao je TM Roh, predsjednik i rukovodilac Mobile eXperience Business sektora kompanije Samsung Electronics. „Inteligencija, uvidi i vodiči, koje nudimo u Galaxy Watch7 i Galaxy Watch Ultra, pomoći će korisnicima da pretvore podatke u svrsishodne uvide, i otvore potpuno novu eru proširenih, inteligentnih zdravstvenih iskustava.“

Galaxy Watch7 – Detaljno razumijevanje svakodnevne dobrobiti

Galaxy Watch7  dizajniran je s ciljem pomoći korisniku, u sticanju cjelokupnog razumijevanja sebe. Uređaj podržava korisnike da kreiraju zdravije dane, sa više načina za podršku svakodnevnom zdravlju. Omogućava detaljno praćenje više od 100 vježbi, i izgradnju rutina kombinovanjem različitih vježbi s Workout Routine, kako bi postigli svoje ciljeve. Sa funkcijom Race , mogu da uporede trenutne i prošle performanse vježbanja u realnom vremenu,  a to pomaže u praćenju napretka i održavanju motivacije. Dodatno, Body Composition  nudi detaljan „snimak“ tijela i kondicije, za sveobuhvatno razumijevanje tijela.

Pokreće ga najmoćniji čip u porodici Galaxy Watch uređaja, po prvi put koristi procesor izrađen u 3-nanometarskoj tehnologiji, Galaxy Watch7 nudi besprijekorno iskustvo s triput bržom središnjom procesorskom jedinicom  i 30% poboljšanom energetskom efikasnosnošću  aplikacijskog procesora. Dodatno, Galaxy Watch7 je prvi Galaxy smartwatch s dvo-frekvencijskim GPS sistemom , čime omogućava preciznije praćenje lokacije korisnika , čak i u gusto naseljenim urbanim područjima.

Uz prepoznatljiv kružni dizajn, Galaxy Watch7 korisnicima omogućava prilagođavanje uređaja njihovom ličnom stilu, s novim narukvicama , uključujući one rebrastog dizajna s istaknutim bojama šavova, kao i raznovrsnim prikazima brojčanika. Galaxy Watch7 donosi i intuitivno i besprijekorno iskustvo između povezanih Galaxy uređaja. Korisnici mogu jednostavno odgovoriti na poruku, pomoću inteligentnih predloženih odgovora , koji ton poruke prilagođavaju analizom prethodnih razgovora, pomoću Galaxy AI. Koriščenjem dvostrukih gestova „štipanja“   jednostavno je upravljati Galaxy Watch satom i povezanim pametnim telefonom, čak i kada su korisnicima pune ruke.

Galaxy Watch7 bit će dostupan u dvije veličine, 40 i 44 milimetara u prečniku. Korisnicima će 40-milimetarska verzija biti dostupna u zelenoj ili krem boji, dok će verzija od 44 mm biti dostupna u zelenoj ili srebrnoj boji.

Galaxy Watch Ultra – najbolje za strastvene performanse

Dizajniran na osnovu naprednih mogućnosti praćenja zdravlja, kao i snažnog hardvera Galaxy Watch7, novi Galaxy Watch Ultra, najnoviji i najsnažniji dodatak porodici Galaxy Watch uređaja, otvara unaprijeđena fitness iskustva za novi nivo sportskih dostignuća. Uređaj prati nasljeđe kružnog dizajna Galaxy Watch, s novim „jastučastim“ dizajnom koji dodatno daje na robusnosti i vizuelnom utisku uređaja. Istovremeno, sistem dinamičkih dugmadi i kruna sata inspirišu korisnike da budu najbolja verzija sebe, naglašeno je tokom prezentacije.

Premium mogućnosti praćene su konstrukcijom za ekstremnu izdržljivost i prate korisnike koji pomjeraju svoje granice, sa kućištem od titanijuma 4. stepena tvrdoće i hidroizolacijom od 10 ATM . Treba dodati i da Galaxy Watch Ultra radi na širem rasponu nadmorskih visina, od 500 metara dubine, do 9000 metara visine, za praćenje naprednih sportskih aktivnosti poput plivanja u okeanu, ili vožnje bicikla u ekstremnim okruženjima .

Uređaj može pratiti višeslojne aktivnosti, poput triatlona, u kojem prati plivanje, vožnju bicikla i trčanje, pomoću nove pločice za mjerenje više sportova. Dodatno, novi funkcionalni prag snage (Functional Threshold Power) za biciklizam precizno mjeri najveću snagu vožnje bicikla u samo četiri minuta, pomoću FTP metrike koju pokreće AI, čime će strastveni biciklisti otkriti svoj jedinstveni potencijal. Galaxy Watch Ultra također nudi naprednu personalizovanu zonu brzine otkucaja srca , tako da svaki korisnik može da prilagodi intenzitet vježbe, na osnovu sopstvenih fizičkih mogućnosti.

Novost je i Quick Button, sa kojim je moguće trenutno pokrenuti i kontrolisati vježbe, i mapirati druge karakteristike koje odgovaraju trenutnim potrebama. Dodatno, moguće je aktivirati sirenu za hitne slučajeve . Nakon vježbanja, uređaj prikazuje statistiku na prvi pogled, sa namjenskim brojčanicima za Galaxy Watch Ultra, koji se automatski može prebaciti u noćni način rada , za najbolju čitljivost u mraku. Pored toga, sa maksimalnom osvijetljenošću od 3000 nita, Galaxy Watch također garantuje čitljivost, čak i na direkntoj svjetlosti. Bezbrižnost dugotrajnih avantura Galaxy Watch osigurava s najdužom autonomijom baterije u Galaxy Watch porodici, nudeći do 100 sati u načinu štednje energije , odnosno 48 sati u načinu uštede energije pri vježbanju .

Galaxy Watch Ultra  dostupan je isključivo s kućištem razmjera 47 milimetara, a korisnici će moći da biraju između titanijum sive, titanijum bijele ili titanijum srebrne boje.

Galaxy Watch7 i Galaxy Watch Ultra prvi su Android pametni satovi koje pokreće Wear OS 5, najmoćnije izdanje Wear OS-a dosad. Novi operativni sistem nudi napredne performanse i energetsku efikasnost, tako da korisnici mogu uživati u besprijekornoj i fluidnoj interakciji, i na taj način duže koristiti svoj Galaxy Watch. Osim toga, mogu maksimalno iskoristiti svoje iskustvo nosivog uređaja, s pristupom mnogim popularnim aplikacijama direktno sa vašeg zgloba, uključujući Galaxy usluge, Google aplikacije, kao i omiljene aplikacije trećih strana.

Dostupnost 

Galaxy Watch7 i Galaxy Watch Ultra dostupni su u pretprodaji u Bosni i Hercegovini od 10. jula, a u maloprodaji će se naći od 24. jula. Galaxy Watch7 od 40mm bit će dostupan po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 649 konvertibilnih maraka odnosno 739 konvertibilnih maraka za Bluetooth odnosno LTE konfiguraciju, a model od 44mm od 699 konvertibilnih maraka odnosno 799 konvertibilnih maraka, u Bluetooth odnosno LTE verziji. Galaxy Watch Ultra raspoloživ je po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 1,399 konvertibilnih maraka, isključivo u LTE verziji.

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx