Samsung predstavio novi tablet za 400 EUR

Samsung-Galaxy-Tab-S6-Lite-2022 cijena specifikacije

Samsung je danas predstavio novi tablet iz svoje ponude. Riječ je o novoj verziji Samsung Galaxy Tab S6 Lite tableta, kojem je u nazivu dodan tekuća godina – Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2022). Tablet donosi većinu identičnih karakteristika kao i originalni model, no donosi i dvije bitne promjene.

Glavne razlike između originalnog i novog modela su čip i verzija Androida. Tako je Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2022) pogonjen Qualcommovim Snapdragon 720G čipom, za razliku od originalnog modela kojega pokreće Exynos 9611. To znači da će tablet donijeti bolje performanse CPU-a i GPU-a.

Iz kutije se Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2022) isporučuje sa aktuelnim Androidom 12 i Samsungovim One UI 4.0. Originalni Samsung Galaxy Tab S6 Lite predstavljen je sa Androidom 10 i dobio je već dvije velike Android nadogradnje – Android 11 i Android 12. Ovaj tablet ispunjava uslove za još jednu veliku nadogradnju (Android 13). Očekivati je stoga da i nova verzija ovog tableta dobije tri velike Android nadogradnje, što znači da će dobiti i Android 15 u budućnosti.

Ostatak specifikacija je identičan i to uključuje, između ostalog, IPS LCD ekran dijagonale 10,4”, S-Pen podršku, 7040 mAh bateriju, 3.5 mm priključak za slušalice, glavnu kameru od 8 MP i prednju kameru od 5 MP.

Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2022) već je dostupan za prednarudžbe na Amazonu Italija po cijeni od 400 EUR. Radi se o modelu sa 4 GB radne memorije (RAM-a) i 64 GB prostora za unutrašnju pohranu. Ovo je 20 EUR viša cijena od početne cijene originalnog Galaxy Tab S6 Lite. Isporuke i otvorena prodaja krenut će 23.05.2022. godine.

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx