Samsung Galaxy Fold 2 bi mogao biti drastično jeftiniji od aktualnog modela!

Laganim ali sigurnim koracima ulazimo u doba savitljivih pametnih telefona, no u ovim prvim danima cijena za ulazak u taj svijet je poprilično visoka. Samsung Galaxy Fold prodaje se za 2000 EURA na EU tržištu, a u zemljama regije dostupan je jedino u Hrvatskoj gdje se prodaje za 15000 kuna tj. začudo također za 2000 EURA. Trenutno najpovoljniji savitljivi telefon je nedavno predstavljena Motorola RAZR koja bi ubrzo trebala krenuti u prodaju, a cijena joj je oko 1500 EURA.

Sličneobjave

Ipak, stvari bi već u drugoj generaciji mogle biti znatno promijeniti. Korea Herald u najnovijem izvješću piše kako bi Samsung Galaxy Fold 2 mogao biti drastično jeftiniji od aktualnog modela. Cijena će se navodno vrtjeti oko 840$ na Korejskom tržištu što je znatno prihvatljivije nego trenutne basnoslovne cifre i otprilike je u rangu cijene Galaxy S10 pametnog telefona kada je izašao na tržište. Naravno, upitno je koliko je ova informacija točna jer Korea Herald, kao obično, ne navodi izvor. S tim rečenim, treba naglasiti da često prenose točne informacije.

Sudeći prema dosadašnjim glasinama Galaxy Fold 2 bi se trebao pojaviti krajem 2.mjeseca zajedno s Galaxy S11 serijom. Imat će dizajn sličan kao Motorola Razr tj. bit će kao preklopni telefon. Unutra se očekuje 6.7″ zaslon s rupicom za prednju kameru, baš kao na Galaxy S modelima. Pravi nasljednik aktualnog Galaxy Fold modela, sa sličnim principom tableta-telefona, trebao bi se pojaviti negdje u 8. mjesecu – vjerojatno na isti dan kada će biti predstavljen Galaxy Note 11.

Ako je istina ovo o nižoj cijeni za Samsung Galaxy Fold 2 onda nas ne bi čudilo da je Samsung, baš kao Motorola, odlučio uštedjeti na drugim komponentama kao što su procesor, kamera itd. Kako bi inače koštao jednako kao novi Samsungov flagship?!

Ako vas zanima koji su sve pametni telefoni predstavljeni u ovoj godini bacite pogled na naš nedavni video o tome:

Izvor: Korea Herald