Sada znamo kada i koji Nexus uređaji će dobiti Android Marshmallow

Mnogo je upitnika visilo iznad glave po pitanju Android Marshmallow nadogradnji za postojeće Nexus telefone i tablete. Ipak  najviše je zabrinutosti bilo oko Nexus 7 modela iz 2013. godine koji je već lagano prešao 2 godine starosti. Ako je vjerovati ekipi sa Android Police-a onda napokon možete odahnuti jer se i taj Nexus nalazi na popisu.

Službene nadogradnje će dobiti: Nexus 5, Nexus 6, Nexus 7 (2013), Nexus 9 i Nexus Player. Ako ste vlasnik jednog od starijih Nexusa (Nexus 7 2012, Nexus 4 i Nexus 10) nažalost nadogradnje neće biti za vas. Razlog navodno nije loš hardver, što je i logično, nego to da jednostavno nema potrebe za ulagati puno vremena i truda u toliko stare uređaje. Neki će možda vući paralele sa Apple-om i kako oni podržavaju jako stare uređaje ali budimo realni – Nexus uređaji, pogotovo oni stari, nemaju ni približno veliku bazu korisnika kao Apple-ov iPhone.

Nadogradnje će početi 05.10.2015. Isti taj dan Marshmallow će biti dodan u AOSP, a biti će dostupne i “factory images”. Google će sutra i službeno otkriti sve informacije pa nećemo trebati dugo čekati na potvrdu istinitosti ovih informacija.

Izvor

 

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx