Sada je i službeno! Microsoftova Cortana dolazi na Android i iOS

Danas je Microsoft najavio da Cortana, virtualna asistentica koja je do sada bila dostupna samo na Windowsima, stiže na Android i iOS. Joe Belfiore je ovo otkrio u svježe postavljenom promo videu. Cortana je predstavljena kao “phone companion app” i nišan joj je uperen u Siri i Google Now.

Sudeći po videu funkcionalnost će biti skoro ista kao na Windowsima, ali naravno biti će ograničenja budući da Cortana nije integrirana u OS već će biti samostalna aplikacija. Cortanu ćete moći pitati razna pitanja, dobivati notifikacije o stvarima koje pratite, dobivati podsjetnike bazirane na lokaciji ( location based reminders) itd.

Cortanin nišan je uperen na Siri i Google Now, a ako uzmemo u obzir da nudi (skoro) najbolje iz oba svijeta ne bi nas začudilo da se mnogi korisnici odluče koristiti Cortanu kao primarnog “asistenta”.

Da ne duljimo, evo i videa

https://www.youtube.com/watch?v=lXREpLEwgOY

 

Izvor

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx