Otkriveno kada bi Redmi Note 9 serija trebala dobiti MIUI 14 nadogradnju

Nedavno je otkriveno da će Redmi Note 9 serija dobiti nadogradnju na MIUI 14, a danas saznajemo kada bi se to moglo desiti.

Redmi Note 9 serija stara je skoro 3 godine i njeni korisnici dobit će MIUI 14 nadogradnju, što je svakako lijepa vijest. Najnoviji izvještaj ukazuje na to da će Redmi Note 9, Redmi Note 9S, Redmi Note 9 Pro, Redmi Note 9 Pro Max, ali i Poco M2 Pro u drugom kvartalu ove godine dobiti MIUI 14 nadogradnju.

To bi se moglo desiti krajem četvrtog ili početkom petog mjeseca ove godine, što znači da će korisnici ovih telefona čekati još oko 3 mjeseca da nadograde svoj telefon na MIUI 14. Napominjemo da se ne radi o službenim informacijama od strane Xiaomija, već informacija dolazi od pouzdanog leakera, koji je do sada, uglavnom, bio u pravu.

Ono što je ovdje bitno naglasiti jeste to da će MIUI 14 biti zasnovan na Androidu 12, a ne Androidu 13. Većina ovih pametnih telefona već je dobila dvije velike Android nadogradnje, kao i dvije MIUI nadogradnje. Stoga će MIUI 14 najvjerovatnije biti posljednja velika MIUI nadogradnja.

Pored Redmi Note 9 modela i Poo M2 Pro telefona, nadogradnju na MIUI 14 dobit će i Redmi 9, Redmi 10X 4G, Redmi 10X Pro Pro 5G, te Poco M2.

Na predstavljanju je Xiaomi naveo da će MIUI 14 imati poboljšane performanse, ali i efikasnost. Pored toga, napravljene su i velike dizajnerske promjene. Kompanija je napravila promjene na ikonama, ali i cjelokupnom interfejsu. Ikone su veće, a njihova veličina može se podesiti. Također, znatno je smanjen broj predinstaliranih aplikacija i sada postoji samo 8 aplikacija koje se ne mogu deinstalirati. 

IZVOR/SOURCE

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx