Qualcomm je razvio tehnologiju za bežično punjenje uređaja sa metalnim kućištem

Bežično punjenje je jedna od onih stvari koja je već neko vrijeme na tržištu ali nikako da dogura do širih masa. Nokia je bila prvi proizvođač koji je masovno gurao tu tehnologiju koristeći tzv. Qi standard. Qi je danas najrasprostranjeniji standard za bežično punjenje i možemo ga vidjeti u velikom broju uređaja, čak i u trenutno najpopularnijem Android uređaju – Samsung Galaxy S6.

Qualcomm-wipower

Jedan od problema sa trenutnom implementacijom bežičnog punjenja je to što ne radi sa uređajima koji imaju metalno kućište. Qualcomm je sada razvio tehnologiju pod nazivom WiPower koja omogućava baš to. WiPower je zasnovan na Rezedence standardu koji je razvijen od strane “Alliance for Wireless Power” (A4WP) čiji su članovi Samsung, Intel, Microsoft, LG, Asus, Lenovo, Motorola, Qualcomm i mnogi drugi. Punjenje će raditi jednako dobro kao i ono na uređajima sa drugim materijalima tako da tu nemamo brige. Ako vas zanima više detalja o tehnologiji koja se krije iza ove inovacije svakako posjetite Qualcommovu WiPower web stranicu.

 

Izvor 1, Izvor 2

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx