Prve fotografije Elephone Elewatch pametnog sata

Elephone je objavio prve fotografije svog pametnog sata uz tvrdnju da će biti prvi manji brend iz Kine koji će imati Android Wear sat. Hoće li se tu raditi o pravoj verziji Android Wear-a, ili o nekakvom custom ROM-u nije razjašnjeno ali  vjerovatno se radi o onom prvom.

Elephone Elewatch 1

Gledajući slike moramo priznati da smo čak iznenađeni dizajnom sata koji izgledom podjeća više na klasične satove, a manje na “ručna računala koja nosimo umjesto sata”. Čak su se suzdržali i od dodavanja raznih nepotrebnih detalja koji imitiraju neke dizajnere ili druge materijale.

Imamo čak i neke specifikacije sata:

  • 1.5 inčni 320 x 320 okrugli zaslon
  • 512 M RAM-a
  • 4 GB interne memorije
  • GPS
  • IP67 certifikat (otpornost na prašinu i vodu)

Elephone Elewatch 2

Iz gornje slike također je jasno vidljivo da će sat imati i senzor za otkucaje srca kao i da će se vrlo vjerovatno puniti  na nekakvome dock-u (4 pina pri dnu upućuju na to).

Elephone nažalost nije objavio kada možemo očekivati ovaj pametni sat niti po kojoj cijeni, ali sama činjenica da su već ovoliko objavili ukazuje na to da nećemo trebati previše dugo čekati.

Izvor

 

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx