Provodite li vi ili vaše dijete previše vremena na TikToku? Evo kako to ograničiti

Provodite li puno vremena listajući TikTok isječke kada biste trebali nastaviti s poslom? U ovom vodiču pokušat ćemo vam pomoći da skratite vrijeme koje provodite unutar aplikacije prolaskom kroz neka od ugrađenih ograničenja vremena korištenja zaslona.

Vjerojatno najmoćniji faktor odvraćanja od pretjeranog korištenja TikToka je dnevna postavka vremena pred ekranom. Ako je vaša dob u aplikaciji između 13 i 17 godina, ova je značajka uključena prema zadanim postavkama na 1 sat dnevno, ali ako ste stariji od toga, morat ćete je postaviti ručno.

Postoji nekoliko vremenskih ograničenja za odabir, ali čini se da bi zadana vrijednost od 1 sata bila prikladna za većinu ljudi koji koriste aplikaciju samo za konzumiranje sadržaja (a ne za njegovo stvaranje). Za postavljanje dnevnog vremena zaslona slijedite ove upute:

1. U aplikaciji TikTok dodirnite Profil pri dnu.

2. Dodirnite gumb Izbornik na vrhu.

3. Dodirnite Postavke i privatnost.

4. Dodirnite Vrijeme zaslona, ​​zatim dodirnite Dnevno vrijeme zaslona.

5. Slijedite korake u aplikaciji za postavljanje ili uređivanje dnevnog vremena. Možete birati između nekoliko opcija ili postaviti prilagođeno vrijeme za svaki dan.

Iako će dnevno ograničenje od 1 sata uvelike pomoći u oslobađanju preostalih 23 sata u danu, vjerojatno ćete se htjeti pobrinuti da ne iskoristite sve dopušteno vrijeme odmah. Još jedna postavka koja vam je dostupna su prekidi vremena korištenja gdje možete postaviti kraće intervale za kratko zatvaranje aplikacije:

1. U aplikaciji TikTok dodirnite Profil pri dnu.

2. Dodirnite gumb Izbornik na vrhu.

3. Dodirnite Postavke i privatnost.

4. Dodirnite Vrijeme zaslona, ​​zatim dodirnite Pauze za vrijeme zaslona.

5. Slijedite korake u aplikaciji da biste zakazali stanke ili isključili postavku. Ako dosegnete svoje vrijeme, dobit ćete obavijest u aplikaciji da razmislite o pauzi. Odavde možete:

༚ Dodirnite OK za odbacivanje obavijesti. Nećete ponovno dobiti podsjetnik do sljedećeg posjeta aplikaciji.

༚ Dodirnite Odgodi za ponovno pokretanje mjerača vremena i ponovno vas podsjetiti za 10 minuta.

༚ Dodirnite Uredi podsjetnik da biste promijenili raspored pauze za vrijeme korištenja zaslona ili ga isključili.

TikTok nudi nekoliko drugih povezanih značajki kao što su tjedna ažuriranja vremena pred ekranom i nadzorna ploča, ali tri dvije navedene metode su najizravniji načini da ograničite vrijeme pred ekranom za TikTok. Trik za uspješno ograničavanje vremena pred ekranom bit će da zadržite ograničenja na zadanim postavkama ili blizu njih.

IZVOR

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx