Prestaje razvoj Firefox OS-a za mobilne telefone

O Firefox OS-u za pametne telefone pisali smo u više navrata, a čak je nedavno i predstavljen Firefox OS 2.5 od kojega su se očekivale velike stvari.  Pomalo radilo na kompatibilnosti za Android aplikacije, a onda je jučer kao iz vedra neba objavljeno da razvoj Firefox OS-a za pametne telefone prestaje.

Mozzila svejedno nije imala zapažen uspjeh na tom tržištu, a jedini dostupni telefoni bili su previše low-end. Izgleda da su napokon shvatili da se ne može protiv divova, čak i s najboljim namjerama. Ako se Microsoft ovoliko muči, a u odnosu na Mozillu imaju gigantske ljudske i financijske resurse, onda možete zamisliti kako je njima.

To ne znači da je Firefox OS u potpunosti mrtav. Navodno će ga korisiti u mnogim drugim “povezivim uređajima”, a tu se vjerovatno misli na npr. televizije (Panasonic ima par televizija sa Firefox OS-om) i druge IoT (Internet of Things) stvari. Žao nam je što je jedino istinsko open-source uporište na polju mobilnih tehnologija mrtvo. Moćemo reći da će na neki način nastaviti živjeti u H5OS-u, ali je upitno hoće li od toga biti išta.

Izvor

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx