Predstavljena tri nova modela iz Nokia C serije – C21, C21 Plus i C2 2nd Edition

Kompanija HMD Global predstavila je danas tri nova pametna telefona. Sva tri pripadaju kategoriji jeftinih i sva tri pripadaju Nokia C seriji. Tako su predstavljeni Nokia C21 Plus, Nokia C21 i Nokia C2 2nd Edition.

Nokia C21 Plus

Nokiju C21 Plus pokreće Unisoc SC9863A čip. Telefon se isporučuje sa Androidom 11, ali u Android Go izdanju i telefon će dobijati tromjesečne sigurnosne nadogradnje tokom dvije godine.

Telefon posjeduje LCD ekran dijagonale 6,5“, rezolucije 720 x 1600 piksela. Na zadnjoj strani nalazi se glavni senzor kamere od 13 MP sa autofokusom, senzor za dubinu od 2 MP, LED blic i skener otiska prsta. Naprijed je prednja kamera od 5 MP. Za autonomiju telefona zadužena je baterija kapaciteta 4000 mAh s podrškom za punjenje od 10 W. Zanimljivo je da telefon ima i verziju sa 5050 mAh baterijom.

Za proširenje memorije tu je utor za microSD kartice. Telefon ima metalni okvir i IP52 certifikat.

Nokia C21

I ovaj ima isti ekran i metalni okvir, ali ne spominje se IP ocjena. Također, i obični C21 isporučuje se sa Androidom 11 u Go izdanju, te će imati istu softversku podršku kao i Plus inačica.

Nokia C21 pogonjena je istim Unisoc SC9863A čipom i tu je također utor za microSD kartice. Ovaj ima znatno manju bateriju od Nokije C21 Plus i to onu od 3000 mAh s podrškom za punjenje od 5 W.

Glavna kamera je ona od 8 MP, dok je naprijed 5 MP prednja kamera.

Nokia C2 2nd Edition

Nokia C2 2nd Edition stiže kao nasljednik Nokije C2. Ovaj telefon ima 5.7-inčni ekran. Na zadnjoj strani telefona nalazi se glavni senzor kamere od 5 MP, dok je naprijed 2 MP prednja kamera.

Ispod poklopca Nokije C2 2nd Edition krije se baterija kapaciteta 2400 mAh s podrškom za punjenje od 5 W. Ovaj telefon posjeduje izmjenjivu bateriju. Telefon pokreće četverojezgreni 1.5 GHz CPU i to je sve što znamo o njemu. Baš kao i ostala dva telefona i ovaj se isporučuje sa Androidom 11 u Go izdanju.

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx