Predstavljen Pebble Time Round – prvi okrugli Pebble pametni sat

Pebble nas već neko vrijeme dražio sa velikim satom na njihovoj stranici koji je odbrojavao vrijeme do neke velike najave. Mnogi su pretpostavili da će u pitanju biti neka veća softverska nadogradnja za trenutne satove, ali slobodno možemo reći da se nitko nije nadao predstavljanju novog Pebble pametnog sata.

Pebble Time Round profil

Svakako najzanimljivije je to da je sat okruglog oblika, baš kao i velika većina klasičnih satova (i naravno dobrog broja Android Wear satova). Ipak ono čime se Pebble najviše ponosi je tankoćom uređaja još neviđenom na pametnim satovima. Debljina je svega 7.5 mm, a usporedbe radi Apple Watch “debel” je čak 10.5 mm. Nažalost tako stanjivanje profila rezultiralo je smanjivanjem vremena autonomije tako da za razliku od klasičnog Pebble sata koji može držati i do tjedan dana na bateriji, Pebble Time Round može izdržati “svega” dva dana.  “Svega” je naravno pod navodnicima jer, iako je ovo “loš” rezultat za Pebble i dalje je bolje od prosječnog pametnog sada iz Android i iOS kampa.

Kao i prethodni Pebble satovi  TimeRound dolazi sa E-Ink zaslonom što znači da kvaliteta slike nije na razini ostalih pametnih satova ali zbog istog tog zaslona bilo je moguće ovoliko stanjiti sat i zadržati vrijeme autonomije od 2 dana. Softver je ažuriran i prilagođen okruglom zaslonu, a i SDK za developere, da što brže prilagode svoje aplikacije okruglom zaslonu, je na putu.

Pebble-Time-Round (1)

Biti će dostupan u dvije varijante : sa kaišom od 14 mm i 20 mm.  Zaslon je veličine 1.25″ a uređaj je težak jedva osjetnih 28 grama. Bojimo se da bi zbog tako male težine, a i poprilično debelog ruba oko zaslona, mogao djelovati previše kao igračka, a premalo kao ozbiljan sat. Time Round dolazi u tri boje: bijela, crna i zlatna, a već je dostupan za prednarudžbu sa početnom cijenom od 249$ u SAD-u. Isporuka narudžbi trebala bi biti početkom 11. mjeseca.

 

Izvor 1, Izvor 2

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx