Poznato je kada bi Xiaomi 14 mogao biti globalno predstavljen

Xiaomi je krajem desetog mjeseca u Kini predstavio Xiaomi 14 flagship seriju. Predstavljena su dva modela – Xiaomi 14 i Xiaomi 14 Pro, a sada se pojavljuju informacije o mogućem datumu predstavljanja Xiaomi 14 modela na globalnom tržištu.

Prema najnovijim informacijama, Xiaomi 14 mogao bi globalno biti predstavljen na Mobile World Congress 2024, koji će biti održan u Barseloni. MWC 2024 bit će održan od 26.02. do 29.02.2024. godine. Međutim, moguće je da telefon bude predstavljen i dan prije MWC-a, jer je to do sada bila praksa nekih kompanija, uključujući Xiaomi. Navodno će u Indiji na isti dan biti predstavljen ovaj telefon.

Ako je suditi po glasinama, Xiaomi će globalno predstaviti samo Xiaomi 14, a ne i Xiaomi 14 Pro. Tako navodno Xiaomi razvija HyperOS samo za globalni Xiaomi 14, a ne i za Xiaomi 14 Pro. Barem ne za sada, što ne znači da ne postoji šansa da se to desi, naročito kada uzmemo u obzir da je Xiaomi do sada redovno predstavljao Pro modele iz svoje flagship serije na globalnom tržištu. S druge strane, ovaj potez bi i imao smisla, imajući u vidu činjenicu da će Xiaomi 14 Ultra vjerovatno stići globalno.

Xiaomi 14 specifikacije

Xiaomi 14 posjeduje LTPO ekran 1,5K rezolucije i stope osvježavanja od 120 Hz. Na zadnjoj strani telefon ima tri Leica optimizovane senzora kamere. Sva tri senzora su 50 MP – glavni, ultraširoki i telefoto. Selfie kamera je ona od 32 MP. Telefon ima 4610 mAh bateriju s podrškom za brzo punjenje od 90 W, bežično punjenje od 50 W i reverzibilno punjenje od 10 W.

Pokreće ga Snapdragon 8 Gen 3.

VIA

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx