Poznat je mogući datum globalnog predstavljanja OnePlus 12 telefona

Jučer smo prenijeli informaciju da će kompanija OnePlus početkom sljedećeg mjeseca, tačnije 05.12.2023. godine, u Kini predstaviti OnePlus 12 flagship telefon. Danas saznajemo i mogući datum globalnog predstavljanja ovog telefona.

Čini se da bi OnePlus 12 mogao biti globalno predstavljen 24.01.2024. godine, iako to još kompanija nije potvrdila. Međutim, OnePlus je započeo svoju marketinšku kampanju za OnePlus 12 otvorivši teaser stranicu s detaljima o ovom telefonu.

Stranice podrške za Evropu, SAD i Indiju otkrivaju da će marketinška kampanja trajati između 27.11.2023. godine i 23.01.2024. godine, što je na stranici OnePlus Indije “dan prije događaja predstavljanja OnePlus 12 telefona”.

OnePlus će organizovati i nagradne igre za kupce ovog telefona.

OnePlus 12 specifikacije (glasine)

OnePlus 12 će pokretati Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 čip. Telefon će imati ekran dijagonale 6,82”, rezolucije 1440 x 3168 piksela, omjera stranica 19,9:9. Ekran će biti zakrivljen, a proizvodit će ga kineski BOE, za razliku od ekrana OnePlus 11 telefona kojeg je proizveo Samsung. Radit će se i dalje o LTPO ekranu sa stopom osvježavanja od 120 Hz. Maksimalna svjetlina ekrana bit će 2.600 nita, što je dvostruko više u odnosu na prethodnika. Na niskim nivoima osvijetljenosti ekran će koristiti visokofrekventno PWM zatamnjenje na 2160 Hz.

Telefon će stići s baterijom od 5400 mAh, što će biti prilično značajno povećanje u odnosu na prethodnika, koji ima 5000 mAh bateriju. Kada je riječ o punjenju, OnePlus 12 podržavat će brzo punjenje od 100 W i bežično punjenje od 50 W.

OnePlus 12 na zadnjoj strani ima kružni izrez u kojem su smještena četiri senzora kamere, a LED blic se nalazi izvan izreza.

IZVOR/SOURCE

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx