Posljednji pozdrav – Zadnja Lumia biti će tiho predstavljena 01.02.2016.?

Nije da nismo očekivali ovaj trenutak, ali sada nam se čini puno stvarnije. Iako nije ništa službeno potvrđeno nekako sve upućuje na to da će Lumia 650 doista biti zadnji Lumia telefon. Windowscentral.com, koji su se do sada pokazali kao jako pouzdani kada su ovakve glasine u pitanju, tvrdi da im je više izvora potvrdilo da će Lumia 650 biti predstavljena 01.02.2016. uz minimalnu pompu. Točnije, to bi se trebalo dogoditi najobičnijom objavom na Microsoftovom blogu gdje će biti objavljeni svi detalji kao što su cijena i datum izlaska.

Ako nas redovno pratite onda ste sigurno primjetili da smo više puta gunđali na ono malo informacija što znamo o Lumiji 650 jer je osim po pitanju dizajna u gotovo svakom pogledu downgrade u odnosu na Lumiu 640. Tako bi Lumia 650 trebala doći sa 5″ 720p zaslonom, Snapdragon 210 (ili 212) procesorom, 1 GB RAM-a, 8 GB interne memorije i 2000mAh baterijom. Ovo nisu službeno potvrđene specifikacije ali više pouzdanih leakera ih je ponovilo.

Fotografija Lumia 650 (@evleaks)
Fotografija Lumia 650 (@evleaks)

Navodno u daljnim planovima Microsofta više nema Lumia telefona nego su sve snage usmjerene na tzv. “Panos Phone” tj. na telefon koji prave Panos Panay i njegov Surface tim. Razmišlja se o rebrandingu i novim strategijama te postoji velika vjerovatnost da se Lumia ime više neće koristiti. Zapravo gotovo je sigurno da “Panos Phone” neće biti Lumia.  Što je onda sa mogućom Lumiom 750 i 850 pitate se? Navodno se od njih odustalo još u 7. mjesecu prošle godine i od tada se ništa nije promijenilo. Jedini misterij je Lumia RM-1182 (Lumia 850 je prije otkazivanja imala oznaku RM-1180) koja je certificirana u Kini no nitko nije siguran o čemu se tu radi. Čak štoviše sa Windowscentral tvrde da nitko od njihovih izvora nije čuo za taj telefon.

Windowscentral render Lumie 650
Windowscentral render Lumie 650

Znači li ovo potpuni kraj Lumie ili samo za ovu godinu teško je znati. Microsoft sigurno nije u lakoj poziciji – Windows 10 Mobile još je problematičan te djeluje daleko od gotovog proizvoda (iako se vide dobri temelji), nove flagship Lumie nikoga nisu oduševile a zadnja low-end Lumia sigurno neće. Ako je 650 doista zadnja onda nam je  žao što će doći i otići uz šapat a ne uz prasak jer 6XX serija zaslužuje više. Nadajmo se da će nam Microsoft ubrzo prirediti barem nekakvo pozitivno iznenađenje.

Izvor

 

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx