Nvidia opet u problemima: Pojavili se novi slučajevi istopljenih konektora

Pola godine nakon Nvidijine posljednje službene izjave o oštećenim RTX 4090 adapterima, novi slučajevi pokazuju da problem nije nestao. Krivnja se prebacuje između Nvidije, pogreške korisnika i izdavača specifikacija. Prijelaz na ATX 3.0 napajanja i dalje je najsigurniji izbor.

Najmanje tri nova izvješća o topljenju 16-pinskih adaptera za Nvidijinu glavnu grafičku karticu GeForce RTX 4090 pojavila su se na Redditu ovaj tjedan. Žalbe bi mogle signalizirati da nešto još uvijek nije u redu s konektorima šest mjeseci nakon što se pojavio prvi slučaj.

Problemi su počeli u listopadu kada je više 4090 vlasnika reklo da su im kablovi za napajanje izgorjeli ili se otopili. U studenom je Nvidia priznala 50 slučajeva širom svijeta, rekavši da su korisnici neispravno spojili adaptere. Međutim, Igor’s Lab dovodi u pitanje kvalitetu lemljenja isporučenih adaptera. Jedan je korisnik pokrenuo kolektivnu tužbu protiv Team Greena, a AMD je iskoristio priliku da oštro udari svog konkurenta u prošlogodišnjem blagdanskom tweetu.

RTX 4090 koristi 16-pinske 12VHPWR konektore i izvorno podržava ATX 3.0 napajanja. Korisnici koji ne žele dodatno potrošiti na nadogradnju svojih ATX 2.0 PSU-ova mogu koristiti isporučene adaptere na svojim 8-pinskim konektorima.

Jedan od novih incidenata dogodio se nakon otprilike šest mjeseci korištenja. Korisnik tvrdi da je pravilno i sigurno postavio priključke. Slično, drugi korisnik tvrdi da je njegov pravilno spojeni adapter nestao u dimu oko šest ili sedam mjeseci nakon instalacije. Korisnik je prvenstveno koristio računalo za treniranje AI modela, a ne za igranje igrica.

Drugo izvješće dolazi od nekoga tko koristi platinasti third party adapter Corsair SF750. Pod pretpostavkom da je ispravno spojen, ovaj bi primjer mogao sugerirati da adapter nije problem. Još čudnije je da je korisnik ograničio GPU na 70 posto snage i upario ga sa skromnim Ryzen 7600 CPU-om, tako da PSU sigurno nije bio preopterećen.

Stoga je najbolja zaštita od problema vjerojatno izbjegavanje korištenja bilo kakvog adaptera i jednostavno nadogradnja na ATX 3.0 PSU.

IZVOR

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx