Pojavile se glasine o novim flagship Lumia telefonima

Prošlo je puno vremena od kada je Microsoft na tržište izbacio zadnji flagship telefon. U međuvremenu su tržište popunjavali sa raznim uređajima niže i srednje klase. Redom Lumia 430, 530, 532, 535, 640 i 640 XL. Sada su se pojavile i prve glasine o specifikacijama top modela koje možemo očekivati sa izlaskom Windowsa 10. Prvi uređaj je kodnog imena “Talkman” sa Quad HD ekranom od 5,2″, šestojezgrenim procesorom (vjerovatno Snapdragon 808), 3 GB RAM-a, 32 GB memorije (proširivo sa microSD karticom), 20 MP stražnjom i 5 MP prednjom kamerom i sa uklonjivom baterijom od 3000 mAh. Talkman je najvjerovatnije Lumia 940 – nasljednik trenutnog Lumia 930 modela.

Drugi uređaj, kodnog imena “Cityman”, ima slične specifikacije kao i “Talkman”. Razlika je jedino u malo većoj bateriji (3300 mAh) i malo jačem osmojezgrenom procesoru ( Snapdragon 810?). Ovdje se vjerovatno radi o nasljedniku Lumie 1520. Ne vjerujemo da će se ova Lumia zvati 1530, budući da se čini da je Microsoft odustao od korištenja četveroznamenkastih brojeva u svojim modelima.  Lumia 940 XL djeluje kao vrlo vjerovatno ime.

Koliko su ove glasine istine saznati ćemo za nekoliko mjeseci, ili možda malo prije ako procuri još nekakva informacija.

 

Izvor: Unleash the Phones

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx