Po socijalnim mrežama kruži link koji može srušiti Safari preglednik i restartati iPhone

Budite na oprezu jer je po socijalnim mrežama počeo kružiti link čije otvaranje izaziva rušenje Safari browsera i restartanje uređaja ako ste na iOS-u tj. iPhone-u ili iPad-u. Iako ne može izazvati nikakvu ozbiljnu štetu, niti će pokušati ubaciti maliciozni kod, može izazvati malu neugodnost. Ako želite nekoga odlijepiti od telefona na kratko vrijeme, a vlasnik je iPhone-a ili nekog drugog iOS uređaja, samo mu spremite ovaj link i uživajte u dvije minute zaslužene pažnje 🙂

Ako link pokušate otvoriti na Android ili Windows uređaju u najgorem slučaju zamrznuti će vam browser i morati ćete ga prisilno gasiti. Link je  (trenutno nedostupan radi previše prometa), a trenutno ga mnogi na socijalnim mrežama sakrivaju putem URL Shortenera tako da “žrtva” ne bi skontala o čemu se radi.

Kako je ovo postignuto? Vrlo jednostavno – stranica sadrži javascript koji poziva HTML History API tisuće puta u petlji što neizbježno dovodi do zamrzavanja preglednika. History API inače omogućava promjenu URL-a stranice bez potrebe za osvježavanjem stranice.

Zakrpe za ovaj propust još nema, a na njega nisu imuni ni oni s najnovijim verzijama operativnih sustava (uključujući i bete).

Izvor

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx