Bajtbox logo H90

PlayStation 2 više neće biti najpopularnija konzola ikad?

Nintendo Switch je smanjio razliku u odnosu na PlayStation 2 za titulu najprodavanije konzole za video igre svih vremena. Nedavno objavljeni financijski rezultati Nintenda otkrivaju da je hibridno ručno računalo prodano u 139,36 milijuna jedinica do 31. prosinca 2023. To znači da treba prodati još oko 15 milijuna kako bi sustigao PS2 i postao Nintendov najpopularniji uređaj za igranje ikada, pobijedivši Nintendo DS ručne serije koji se više ne proizvodi.

Nintendo piše da je isporučio još 6,9 milijuna Switch jedinica tijekom posljednjeg kvartala: 3,48 milijuna Switch OLED-a, 1,27 milijuna Switch Lite modela i 2,15 milijuna standardnih Switch konzola. Iako to predstavlja godišnji pad od 6%, pad je manji od očekivanog. Tvrtka je istaknula da je zadovoljna stabilnom prodajom, s obzirom na to da je Switch sada u sedmoj godini izdavanja.

Nintendo je zapravo povećao svoju prognozu prodaje Switcha tijekom cijele fiskalne godine, koja završava u ožujku. Prethodna procjena od 15 milijuna povećana je za pola milijuna na 15,5 milijuna.

Doživotna prodaja Switcha od nešto manje od 140 milijuna znači da je sada 14 milijuna jedinica iza drugoplasirane serije Nintendo DS na popisu najprodavanijih konzola ikada. PlayStation 2 je u međuvremenu na vrhu s više od 155 milijuna.

Predsjednik Nintenda Shuntaro Furukawa prethodno je rekao da će Nintendo Switch biti glavna djelatnost tvrtke do kraja fiskalne godine u ožujku. Njegova izjava sugerira da će Nintendo tada početi usmjeravati svoju pozornost na Switch 2.

Bilo je brojnih izvješća koja sugeriraju da će nasljednik Switcha konačno biti lansiran ove godine, uključujući vijest da stotine programera sada rade na igrama za nadolazeću konzolu. Nedavno smo čuli od analitičara da će novi uređaj imati 8-inčni LCD kada bude lansiran, a Nintendo će vjerojatno sačuvati OLED zaslon za kasniji model.

Nema naznaka kada će Switch 2 biti predstavljen ove godine. Originalni Switch stigao je 3. ožujka 2017., iako većina očekuje da će model sljedeće generacije stići u drugoj polovici 2024. Ostaje za vidjeti hoće li njegovo lansiranje smanjiti izglede Switcha da preuzme krunu PS2 kao najprodavanije konzole ikada.

Na drugom mjestu u izvješću, Nintendo je napisao da je broj godišnjih korisnika Switcha koji igraju porastao na rekordnih 122 milijuna prošle godine. Prodaja softvera dosegla je 163,95 milijuna, s The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom najboljom igrom (20,28 milijuna prodanih jedinica), a slijede je Super Mario Bros. Wonder (11,96 milijuna) i Mario Kart 8 Deluxe (6,7 milijuna).

IZVOR

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Bajtbox Gaming je sekcija Bajtbox portala koja je posvećena video igrama, a na njemu možete pronaći vijesti, videe i sve informacije o gaming svijetu.

Društvene mreže

Bajtbox Gaming koristi Globalhost hosting usluge.

0
Pogledaj komentare ili komentirajx