Pixel telefoni dobivaju zanimljivu mogućnost?

Otkriveno je da Google provodi interne testove koji će vlasnicima Pixel telefona omogućiti da svoje uređaje pretvore u takozvane dashcamove, odnosno kamere za vozila. Kao i kod namjenskih nadzornih kamera, značajka će korisnicima omogućiti snimanje videa i zvuka (po izboru) dok voze.

Čini se da je Google otkrio novi alat slučajno kada je u Trgovinu Play stavio beta verziju aplikacije Personal Safety, koja ima značajke kao što su Dijeljenje u hitnim slučajevima, Sigurnosna provjera i Detekcija sudara.

9To5Google ispitao je izdanje i uspio omogućiti novu značajku pod nazivom Dashcam, koja se pokreće s novog gumba u odjeljku Budite spremni.

Nakon što mu se pristupi, vodi korisnike na zaslon za postavljanje na kojem mogu odlučiti hoće li Dashcam pokrenuti automatski kada je povezan sa sustavom vozila putem Bluetootha, a telefon može snimati zvuk i video.

Nakon početnog postavljanja, prečac Dashcam omogućit će korisnicima da počnu snimati videozapise ili pogledati prethodne snimke. Telefoni se i dalje mogu koristiti tijekom snimanja, uključujući korištenje Google karata. Također možete isključiti ekran i snimanje će se nastaviti.

Snimljeni videozapisi su komprimirani i navodno u prosjeku imaju oko 30 MB po minuti. Moguće je snimiti do 24 sata videozapisa, koji se automatski brišu nakon tri dana radi uštede prostora osim ako se prethodno ne pohrane.

Kao što objava napominje, pretvaranje telefona u dashcam moglo bi dobro funkcionirati, s obzirom da su mnoge mobilne kamere bolje od onih koje se nalaze u nekim (doduše puno jeftinijim) namjenskim dashcamovima. Već postoji nekoliko aplikacija koje rade istu stvar, ali Googleova integracija u vlastiti uređaj trebala bi ponuditi dodatne pogodnosti i funkcionalnost.

Značajka nažalost ne dopušta korištenje ultraširokog objektiva kamere, što bi bilo od pomoći u hvatanju većeg dijela ceste i okoline. Tu je i pitanje pregrijavanja, na što su neki Pixel 7 Pro navodno osjetljivi tijekom toplih dana.

Zvuči kao da će ta značajka biti ekskluzivna za Pixel budući da se telefon spominje u tekstu, iako to još nije 100% sigurno. Ako je ograničen na Googleove telefone, možemo očekivati ​​da će stići u lipanjskom izdanju Pixel Featurea sljedećeg mjeseca.

IZVOR

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx