Panasonicove VIERA Firefox OS televizije krenule u prodaju

Mozzila i Panasonic su još prije godinu dana počeli raditi na televizorima koje bi trebao pokretati Firefox OS, a u prvom mjesecu ove godine na CES sajmu su ih predstavili prvi put. Mozzila je još jučer na svojoj stranici objavila da su televizori dostupni kupcima u Europi, a dostupni modeli su CR850, CR730, CX800, CX750, CX700 i CX680 .

Za razliku od situacije sa njihovim mobilnim OS-om, Mozzila je uletila u smartTV utrku na vrijeme jer još nema nekog pretjerano razvijenog tržišta iako velike kompanije već neko vrijeme pokušavaju izgraditi uporište na tom teritoriju (Apple, Google, Samsung itd.). Ako nekako uspiju proširiti Firefox OS na još nekoliko modela, a i modela drugih proizvođača vjerujemo da imaju solidne šanse za kakav/takav uspjeh u ovom tržišnom segmentu. Koliko će kupci cijeniti da nas Mozzila, za razliku od ostalih, ne pokušava zaključati u svoj ekosustav ostaje za vidjeti.

Firefox OS TV

Zasada je teško pronaći ove televizije na internetu ali ekipa sa The Verge-a je uspjela pronaći cijene za dva modela. 50 inčni CX700 je oko 1370 Eura, a 40 inčni CX680 oko 1090 Eura.

 

Izvor 1, Izvor 2

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Na istu temu...

Društvene mreže

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx