Ovo su prvi detalji o Huawei P70 seriji!

Sljedeće godine bit će 5 godina otkako je Huawei predstavio posljednji telefon s Google servisima. U trećem mjesecu 2019. godine, kineska kompanija predstavila je Huawei P30 seriju, koja je zapravo posljednja Huaweijeva serija koja je stigla s Google servisima. Nakon toga se Huawei našao u ogromnim problemima, pa su gotovo izbrisani sa globalnog tržišta. Veliki povratak kompanija je najavila ove godine sa Mate 60 serijom, čiji su modeli stigli sa Huaweijevim vlastitim Kirin čipom i to u 5G izdanju. Čini se da će i jedan segment P70 serije biti produkt samog Huaweija.

Huaweijeva P serija sinonim je za fotografiju, pa se isto očekuje se P70 serijom. Čini se da kompanija planira da zamijeni senzor kamere na nadolazećoj P70 seriji.

Huawei već dugo godina koristi Sony senzore kamere na svojim telefonima. Međutim, Fixed Focus Digital sada izvještava da Sony i Huawei nisu produžili međusobni ugovor, te da Huawei više neće isporučivati telefone sa Sony senzorima kamere.

Ovo dalje podstiče glasine da će nadolazeća Huawei P70 serija koristiti senzore koje je dizajnirao sam Huawei. Ne tako davno, Huawei je okončao partnerstvo sa Leicom, pa je nju zamijenio vlastitim XMAGE sistemom.

Također, navodno kineska kompanija radi i na novom skeneru otiska prsta, koji će se naći ispod ekrana Huawei P70 modela. Naravno, kompanija još nije potvrdila ove detalje, te ih moramo uzeti s određenom dozom rezerve.

Kada je riječ o vremenskom okviru predstavljanja Huawei P70 serije, očekuje se da bi ova serija mogla službeno biti predstavljena u prvom kvartalu sljedeće godine, vjerovatno u trećem mjesecu.

IZVOR/SOURCE

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx