Ovo su novi detalji o Xperiji 1 VI! – Osvanuo i render

Sony bi sredinom ovog mjeseca trebao predstaviti novi flagship telefon i to Xperiju 1 VI. U posljednjih nekoliko sedmica imali smo priliku saznati neke informacije o ovom telefonu, a danas ih saznajemo još, uključujući i detalje o dizajnu.

Telefon će pokretati Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 čip, što je naravno očekivano.

Nazad će navodno Xperia 1 VI imati glavnu kameru od 24 mm (48 mm sa 2x optičkim zoomom), ultraširoku kameru od 16 MP i telefoto kameru od 85-170 mm. Glavna kamera će moćni snimati i makro fotografije.

Sony navodno spremna veliku revoluciju na polju softvera, a nakon godina postojanja više aplikacija za kamere, ove godine će navodno stići samo jedna aplikaciju za kameru inspirisana kamerama iz Sony Alpha serije. Telefon će imati odličnu funkciju kja će precizno fokusirati subjekte čak i kada su okrenuti u stranu ili im je lice prekriveno sjenom. Telefon će stići i s novom aplikacijom Video Creator.

Kada govorimo o hardveru, očekuje se da će telefon donijeti poboljšan bas i jasnoću zvuka, a zadržat će i 3.5 mm priključak za slušalice. Na poleđini će stići sa mat staklom s teksturom, a bit će dostupan i crnoj i ‘platinasto srebrnoj’ boji.

OLED ekran trebao bi biti 1,5x svjetliji od onog na prethodniku, a omjer ekrana bit će 19,5:9. Ekran će očekivano stići sa prilagodljivom stopom osvježavanja od 1 Hz do 120 Hz.

Ispod poklopca će se navodno naći baterija kapaciteta 5000 mAh s poboljšanom tehnologijom zaštite zdravlja. Xperia 1 VI podržat će bežično punjenje i reverzibilno punjenje.

VIA

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx