Ovo su novi detalji o AI funkcijama na iOS-u 18

Već nekoliko izvještaja otkrilo nam je da će iOS 18 stići s mnogobrojnim AI funkcijama, a sada Apple Insider prenosi još jedan koji otkriva nove detalje.

Tako se navodi da će iOS 18 stići i s funkcijom Greymatter Catch Up, koja će sažimati obavještenja, web stranice, bilješke, dokumente itd. Osim toga, korisnici će od Sirija moći zatražiti sažetke obavještenja.

Siri će dobiti i pametne reakcije sa prirodnijim odgovorima. Siri će imati dublju integraciju sa kontaktima, kalendarom i lokacijom. Također, korisnici će imati mogućnost da kontrolišu reprodukciju medija na svom Apple TV-u sa svog Apple Watcha, na primjer.

AI funkcije svakako će stići i u aplikaciju Photos. Funkcija Clean Up omogućit će korisnicima da uklone neželjene objekte sa svojih fotografija. Radi se o funkciji koja je slična Googleovom Magic Eraseru.

Aplikacija Notes dobit će i audio snimke, a korisnici će u jednu bilješku moći dodati tekst, zvuk i fotografije. Dodatni korak ka produktivnosti aplikacije Notes bit će i funkcija Math Notes koja će pružati rješenja za matematičke operacije.

Navodno bi i aplikacija Messages mogla dobiti novu funkciju tekstualnih efekata, koja bi korisnicima mogla omogućiti da animiraju pojedine riječi u poruci.

Mark Gurman u jednom izvještaju prenosi da će iOS 18 donijeti i novine u Kontrolnom Centru, te je navodno kompanija već testirala redizajniran Kontrolni Centar za iOS 18.

iOS 18 bit će predstavljen 10.06.2024. godine na Appleovoj godišnjoj konferenciji za programere (WWDC). Ovaj događaj bit će održan u Apple Parku u 10 sati ujutro po lokalnom vremenu. Očekivati je da prije toga saznamo možda još neke detalje o iOS-u 18.

VIA

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx