Ovo je Top 10 najprodavanijih telefona u 2023. godini!

Prema ranijim izvještajima, kompanija Apple nakon 13 godina dominacije Samsunga postala je vodeći proizvođač telefona na svijetu. Najnoviji izvještaj Canalysa donosi nam listu Top 10 najprodavanijih pametnih telefona u 2023. godini. Očekivano, Apple i tu dominira.

Ono što je zanimljivo jeste činjenica da se na listi Top 10 najprodavanijih telefona na svijetu nalaze samo telefoni kompanija Apple i Samsung.

Tako je prvo mjesto zauzeo iPhone 14 Pro Max, koji je, dakle, bio najprodavaniji telefon prošle godine. Ovaj je uređaj isporučen u 34 miliona primjeraka, a u stopu ga prati iPhone 15 Pro Max, koji je isporučen u 33 miliona primjeraka. Ovo je odličan rezultat za iPhone 15 Pro Max, koji je predstavljen na jesen prošle godine, tako da je praktično telefon u prodaji bio četvrtinu godine.

Na trećem mjestu našao se još jedan model iz iPhone 14 serije i to obično iPhone 14 sa brojem od 29 miliona isporuka. Četvrti je bio iPhone 14 Pro također sa 29 miliona isporuka, dok je peto mjesto zauzeo iPhone 13 sa 23 miliona isporuka.

Dakle, prvih 5 na listi su Appleovi uređaji. Niz Appleovih uređaja prekida jeftini Samsung Galaxy A14 4G koji je isporučen u 21 milion primjeraka.

Nakon njega, na sedmom mjestu našao se iPhone 15 Pro, koji je također isporučen u 21 milion primjeraka. Poslije njega, na osmom i devetom mjestu našla su se još dva Samsungova telefona – Samsung Galaxy A54 5G i Samsung Galaxy A14 5G, koji su isporučeni u 20, odnosno 19 miliona primjeraka.

Listu od Top 10 zatvara iPhone 15 koji je isporučen u 17 miliona primjeraka.

VIA

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx