Ovo je punokrvno računalo koje može stati u vaš zadnji džep

Kineski proizvođač računala Linglong upravo je predstavio sićušno računalo koje stane u sklopivu tipkovnicu. Tvrtka je svoju prezentaciju uživo podijelila putem web stranice za razmjenu videa bilibili , gdje je voditelj izvukao stvarni uređaj iz svog stražnjeg džepa. Računalo s tipkovnicom također ima ugrađen touchpad, tako da ne morate ponijeti miš da biste ga koristili. Zanimljivo je da prijenosno mini računalo nema ugrađeni zaslon, no voditelji su imali jedan zanimljiv razlog zašto ga nema.

Prije nego što zaronimo u pojedinosti Linglong računala sa sklopivom tipkovnicom, prvo provjerimo njegove ključne specifikacije:

Linglong je predstavio svoje sklopivo računalo kao ultimativni mobilni uređaj budućnosti. Njegove sićušne dimenzije čine ga još manjim od ostalih mini računala, poput MinisForum AtomMax X7 . I umjesto korištenja glomaznog zaslona na svom računalu, tvrtka je predložila korisnicima da ga upare s AR ili VR naočalama. Marketinški materijal tvrtke također je pokazao da je uređaj spojen na TV, tablet ili telefon, dopuštajući tim uređajima da umjesto toga služe i kao zaslon.

Tvrtka se može pohvaliti deset sati trajanja baterije za lagani uredski rad i do šest sati za gledanje filmova. Međutim, velika radna opterećenja i igranje skratit će vijek trajanja na samo četiri sata. Također bismo trebali uzeti u obzir da ovo još ne uzima u obzir potrošnju energije zaslona. Dakle, ako priključite zaslon koji crpi struju iz računala, možete očekivati ​​da će trajanje baterije značajno pasti ako zaslon koji koristite nema vlastito napajanje.

Nažalost, ako vas zanimaju mogućnosti ovog uređaja, još ga nećete moći isprobati. Postoji samo 200 jedinica dostupnih za Beta testiranje, a još nemamo vijesti o tome kada će to postati dostupno za maloprodaju, bilo u Kini ili globalno.

No iako neki korisnici kažu da se radi o preskupom uređaju, radi se o zanimljivom novom obliku koji iskorištava rasprostranjenost zaslona posvuda. Linglong ima za cilj napraviti revoluciju u prijenosnim računalima dopuštajući svom mini računalu da koristi druge zaslone koji su dostupni oko nas.

Svi korisnici koji žele koristiti ili prenositi sadržaj s Bajtbox portala moraju se pridržavati sljedećih pravila: Citiranje Izvora: Obavezno je jasno i precizno navesti izvor informacija, uključujući naziv autora (ako dostupno), naslov članka ili teksta te datum objave. Poveznica na Originalni Tekst: Svaka upotreba sadržaja mora uključivati aktivnu poveznicu (link) koja vodi na izvorni tekst na Bajtbox portalu. Pravna Odgovornost: Kršenje ovih pravila može imati pravne posljedice sukladno zakonima o autorskim pravima.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Pogledaj komentare ili komentirajx